Guvernul a aprobat creşterea cu 100 de lei brut a salariilor personalului medical din reţelele MS, MApN şi MAI

0
143


Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă care prevede creşterea cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2015 a salariilor personalului din sistemul sanitar aferent reţelelor aflate în subordinea MS, MApN şi MAI, a declarat, ieri, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Acesta a adăugat că, potrivit unui calcul estimativ, de creşterea salarială anunţată vor beneficia 300 de mii de persoane din reţelele aflate în subordinea celor trei ministere.

„La propunerea Ministerului Sănătăţii, după negocierile pe care le-am avut cu sindicatele din domeniul Sănătăţii, astăzi Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar şi sistemul public de asistenţă socială. Practic, începând de la 1 ianuarie 2015, tot personalul din sistemul public sanitar şi cel de asistenţă socială vor beneficia de majorarea de 100 de lei la cuantumul brut al salariilor de bază. Asta înseamnă, practic, tot personalul din Sănătate, indiferent că vorbim aici de cei din subordinea Ministerului Sănătăţii, reţeaua autorităţilor locale, dar şi reţelele speciale, adică de la MApN şi MAI”, a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Întrebat dacă de creşterea salarială de 100 de lei vor beneficia şi cei cu salariul minim de 900 de lei din sistemul sanitar, ministrul Sănătăţii a precizat că în cazul acestora se va aplica anul viitor o creştere în două etape de 150 de lei, respectiv 75 de lei de la 1 ianuarie 2015 şi alţi 75 de lei de la 1 iulie 2015. „Pentru cei care au salariul minim noi prevedem o creştere în două trepte. De la 1 ianuarie va fi creşterea de 75 de lei, iar de 1 iulie va fi încă 75 de lei. Deci, ei vor beneficia de 150 de lei, astfel încât creşterea de 100 de lei va fi numai pentru cei care nu beneficiază de această creştere de 150 de lei. Creşterea se referă la toţi cei 300 de mii de membri ai sistemului, luând în calcul şi creşterea salariului minim”, a declarat Nicolae Bănicioiu.