Alb-albaştrii şi-au testat ştiinţa cu Turceniul

0
161

Ivan (2), Herghelegiu (2) şi Mateiu au marcat pentru succesul cu 5-0 al Universităţii în faţa divizionarei C

Lotul Universităţii Craiova a fost împărţit în două la reunirea după victoria cu FC Botoşani. Cei care au evoluat mai puţin alături câţiva juniori au fost preluaţi de Sorin Cârţu şi Adrian Popescu pentru meciul amical programat pe terenul „Petre Deselnicu” împotriva divizionarei C, Ştiinţa Turceni, iar ceilalţi au efectuat antrenament alături, pe „Zoltan Crişan”, cu Emil Săndoi. Amicalul s-a încheiat cu scorul de 5-0 în favoarea juveţilor, pentru care au punctat: Ivan şi Herghelegiu cu câte o dublă şi Mateiu, dintr-o lovitură liberă. Echipa care a început meciul cu Turceniul a fost: Brac – Marcu, Dicu, Avrămia, Velcovici – Sin, Cârstea, Mateiu, Manea – Ivan, Herghelegiu. Pe parcursul reprizei secunde au intrat: Tomşa, Luică, Stancu, Gârbiţă, Căle şi Georgescu. A fost testat în acest amical şi jucător de anul trecut al echipei lui Mititelu, Robert Căle, în vârstă de 21 de ani, care ultima dată era la FC Olt.

Cârţu: „Suntem aproape şi de Europa şi de retrogradare”

Sorin Cârţu spune că Universitatea Craiova poate reintra oricând în hora retrogradatelor, dar la fel de bine crede că elevii săi pot prinde un loc de Europa la finalul acestui campionat. „Ne aflăm pe un loc  care ne motivează să tragem tare în continuare şi să sperăm la cupele europene. Însă, vom ştii mai bine ce avem de făcut după a doua etapă din retur. Trebuie să acumulăm puncte în următoarele 3 meciuri, fiindcă apoi ne aşteaptă o serie de trei meciuri extrem de grele. Vom evolua la CFR Cluj, apoi avem meci la Pandurii, după care vine Steaua. Este foarte probabil ca după aceste trei partide să nu acumulăm niciun punct, şi atunci să fie o situaţie delicată”, a spus Cârţu.

Meciul cu Rapid, programat de la ora 20.30

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul etapelor 15 şi 16. Meciul Universităţii Craiova cu Rapid, din runda a 15-a, este programat de LPF luni, 24 noimebrie, de la ora 20.30, iar ca loc de disputare este anunţat stadionul „Ion Oblemenco”, în ciuda faptului că s-a anunţat de către municipalitate mutarea echipei pe „Extensiv”, arenă fără nocturnă. Partida cu Ceahlăul, din etapa a 16-a, a fost programată sâmbătă, 29 noiembrie, de la ora 15.30.