Conferința „Intersecții culturale: de la Dimitrie Cantemir la Alexandru Duțu” va avea loc sâmbătă, 7 octombrie 2023

0
804

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Socio-Umane din Craiova „C.S.Nicolăescu-Plopșor” al Academiei Române, și Consiliul Județean Dolj, organizează sâmbătă, 7 octombrie 2023, conferința „Intersecții culturale: de la Dimitrie Cantemir la Alexandru Duțu”, conferință susținută de Ștefan Lemny.

Ştefan Lemny, este istoric român naturalizat francez. Doctor în istorie, specialist în istoria culturală a secolului al XVIII-lea. Este responsabil de colecțiile de istorie ale Bibliothèque Nationale de France.

Dintre volumele publicate: Originea și cristalizarea ideii de patrie în cultura română (1986), Sensibilitate și istorie în secolul XVIII românesc (1990), Jean-Louis Carra, parcours d’un révolutionnaire (1743-1793) (2000), Întâlniri cu istoria în secolul XVIII românesc. Teme și figuri din spațiul românesc (2003), Pagini de istorie culturală. Idei, mentalități, interferențe (2012).

Conferința „Intersecții culturale: de la Dimitrie Cantemir la Alexandru Duțu, face parte din Conferința anuală a Institutul de Cercetări Socio-Umane din Craiova „C. S. Nicolăescu –Plopșor, desfășurată la Craiova, în perioada 5 – 7 octombrie 2023.