S-a finalizat amenajarea primei platforme pe care sunt instalate containerele îngropate

0
539

Amenajarea primei platforme pe care sunt instalate containerele îngropate destinate colectării deșeurilor în Craiova a fost finalizată vineri, la evenimentul de recepție a lucrărilor participând președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, și primarul municipiului, Mihail Genoiu.

Investiția este realizată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 54 de milioane de euro și prevede amenajarea a 438 de platforme, pe care vor fi instalate 759 de containere de diferite capacități, precum și furnizarea a 15 utilaje specifice, pentru gestionarea acestora.

„Suntem prezenți la un eveniment cu totul special, pentru că astăzi avem prima platformă pentru deșeuri amenajată în municipiul Craiova. De altfel, contractul pentru furnizarea și montarea containerelor îngropate este ultimul aflat în derulare din cele 7 contracte semnate în vederea creării sistemului de management integrat al deșeurilor în județul nostru. Iată, ne aflăm în linie dreaptă cu această investiție de 7,5 milioane de euro numai pentru Craiova, iar în perioada următoare cu siguranță vor fi recepționate noi platforme, pentru că se lucrează deja în mai multe zone din oraș.

Prin intermediul proiectului «Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj», încercăm să aducem un plus de civilizație, iar cei care merg mai des în străinătate au putut vedea astfel de instalații în marile orașe ale Europei. De acum intrăm și noi în această categorie. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să putem avea montate toate containerele prevăzute în contract. Acest proiect nu era posibil fără implicarea nemijlocită a doamnei Lia Olguța Vasilescu și vă readuc aminte că, în urmă cu câțiva ani, am fost împreună în municipiul Slatina pentru a vedea cum funcționează aceste instalații complexe, pe care autoritățile locale din Olt le operau deja. Decizia pe care am luat-o atunci împreună a fost de a introduce acest sistem și în Craiova, lucru pe care, prin eforturi comune, îl realizăm astăzi”, a declarat președintele Consiliului Județean  Dolj, Ion Prioteasa.