Campania de curăţenie se desfăşoară astăzi la Craiova

0
85

Voluntarii “Let’s Do It, Romania!” fac astăzi curăţenie în zona limitrofă a Craiovei. Campania s-a desfăşurat săptămâna trecută la nivel naţional, însă acţiunea din Bănie a fost amânată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, fiind reprogramată astăzi, când vor fi ecologizate cele 23 de locuri cartate în zona metropolitană a Craiovei.

De asemenea, voluntarii din peste 30 de comune din judeţul Dolj vor organiza ziua de curăţenie, după ce au decis amânarea acţiunii care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 28 septembrie. Nu toate comunele din judeţ au amânat însă acţiunea, peste 60 reuşind, săptămâna trecută, să cureţe arealele naturale din jurul localităţilor. Datele finale ale campaniei “Let’s Do It!” în judeţul Dolj vor fi centralizate de echipa judeţeană de organizare până pe data de 8 octombrie, urmând să fie anunţate în cadrul unei conferinţe de presă.

“După succesul primelor trei ediţii din 2010, 2011 şi 2012, la care au participat peste 650.000 de voluntari, care au reuşit să strângă peste 1,6 milioane de saci de deşeuri, Ziua de Curăţenie Naţională din România a devenit deja o tradiţie, care uneşte românii de peste tot. Proiectul aduce împreună autorităţi, companii, ONG-uri, reprezentanţi media, persoane publice şi voluntari, pentru a face curăţenie în toată ţara, într-o singură zi”, precizează organizatorii.