Arestat după ce a spart magazinul unei craiovence

0
109

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din oraşul Balş, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în baza mandatului emis ieri, de Judecătoria Craiova, fiind acuzat de furt calificat. Poliţiştii craioveni au reuşit să stabilească – şi cu ajutorul unor imagini surprinse de camera de supraveghere video – că bărbatul a intrat noaptea în magazinul unei craiovence şi a sustras bunuri şi bani, prejudiciul fiind de aproape 2.000 de lei.

După cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj, marţi dimineaţa, în jurul orei 4.45, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă112 că persoane necunoscute au pătruns în magazinul Ioneliei Mitru, din Craiova, de unde au sustras ţigări şi bani, prejudiciul cauzat fiind de 1.800 de lei. În temeiul sesizării poliţiştii Secţiei 3 au ajuns la faţa locului, au demarat cercetările şi au ridicat şi imaginile înregistrate de camerele de supraveghere video pe care femeia a fost destul de inspirată să le monteze în interior.

Cu ajutorul imaginilor, pe care se vede hoţul cum caută pe rafturi şi pune într-un rucsac diverse bunuri, dar şi a investigaţiilor efectuate, în cursul zilei de joi oamenii legii au reuşit să-l identifice şi să-l prindă pe autorul furtului, Ionică Vătăşelu, de 31 de ani, din Balş, judeţul Olt, care nu este la prima faptă de acest gen, fiind cercetat şi chiar condamnat pentru furt. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 10%, iar în baza probatoriului administrat de poliţiştii craioveni, după ce a fost audiat,  învinuitul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pe timp de 24 ore, şi introdus în arestul IPJ Dolj.

Ieri, Ionică Vătăşelu a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Craiova, care au admis propunerea procurorilor şi au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pe 29 de zile. „Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a olteanului”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.