85 de persoane au primit sprijin în cadrul proiectul “Servicii Integrate pentru Ocupare”

0
295

Din cele 20 de comunităţi selectate în judeţele Dolj şi Gorj, în cadrul proiectului “Servicii Integrate pentru Ocupare”, cele două Centre de Servicii Integrate pentru Ocupare, din Craiova şi Târgu Jiu, au sprijinit, până în acest moment, beneficiari din şase comunităţi. De la implementarea proiectului şi până acum, Centrul de Servicii Integrate pentru Ocupare Craiova a luat în evidenţă 85 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Până în prezent, au fost angajaţi şase beneficiari, iar o persoană a primit asistenţă din partea specialiştilor echipei multidisciplinare pentru începerea unei activităţi independente.    În urma unei evaluări complexe realizate de către echipa multidisciplinară a Centrului de Servicii Integrate pentru Ocupare Târgu Jiu, în judeţul Gorj, în cele două comunităţi selectate pentru oferirea de servicii integrate pentru ocupare, au fost sprijinite 82 de persoane. Dintre acestea, trei persoane au găsit un loc de muncă şi au fost angajate.

Serviciile integrate pentru ocupare din cadrul acestui proiect sunt furnizate persoanelor inactive, şomerilor tineri, şomerilor de lungă durată-tineri, şomerilor peste 45 ani, precum şi şomerilor de lungă durată. Cele două centre înfiinţate în aprilie 2011 oferă acestor persoane servicii de informare şi consiliere profesională,  servicii de mediere pentru obţinerea unui loc de muncă şi încadrarea în muncă, precum şi servicii de consiliere şi suport pentru menţinerea locului de muncă.


 

Proiectul “Servicii Integrate pentru Ocupare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5, “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.1., “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

***

Implementat în luna februarie a acestui an de Asociaţia „Vasiliada”, în parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Secţia de Asistenţă Socială, şi Federaţia Patronatelor din Regiunea Oltenia (F-PRO), proiectul “Servicii Integrate pentru Ocupare” oferă prin cele două centre specializate ale sale – înfiinţate în judeţele Dolj şi Gorj – servicii de informare şi consiliere profesională, de formare în meserii solicitate pe piaţa muncii, mediere pentru obţinerea unui loc de muncă, încadrarea în muncă şi consiliere şi suport pentru menţinerea locului de muncă.