O sută de fermieri din zona Calafatului, informaţi cu privire la Politica Agricolă Comună

0
133

Săptămâna aceasta a avut loc la Calafat conferința de încheiere a proiectului „Dezvoltarea competențelor teoretice și practice în domeniul agricol și protecției mediului al fermierilor din GAL Calafat”, în cadrul căreia reprezentanții localităților din GAL Calafat au fost informați cu privire la rezultatele acestuia. Acțiunile proiectului au vizat dobândirea de competențe tehnice și practice pentru fermierii din GAL Calafat în domeniile Agriculturii Ecologice, Protecției Mediului și Managementului Exploatațiilor Agricole astefel încât aceștia să-și poată diversifica activitățile în cadrul exploatațiilor agricole.

Cursuri pentru 48 de persoane

Acest lucru s-a realizat în primul rând prin informare a peste 100 de persoane din teritoriul GAL Calafat cu privire la schemele de finanțare din cadrul Politicii Agricole Comune și a modului de aplicare a măsurilor pentru dezvoltare rurală prin intermediul a patru întâlniri de informare realizate pe parcursul implementării proiectului la Moțăței, Ciupercenii Noi și Unirea.

Ulterior, 48 de persoane ocupate cu agricultura de semi-subzistență au beneficiat de cursuri în domeniile Agriculturii Ecologice, Protecția Mediului și Managementului Exploatațiilor Agricole.

Proiectul „Dezvoltarea competențelor teoretice și practice în domeniul agricol și protecției mediului al fermierilor din GAL Calafat” a fost implementat de Asociația C.R.O.N.O. – Centrul de Resurse pentru Organizațiile Non-profit din Oltenia în perioada 12 Februarie 2015 – 12 Septembrie 2015 în teritoriul GAL CALAFAT, pe baza unei finanțări obținute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (F.E.A.D.R.), axa prioritară 41, Submăsura 411-111 Formare profesională, informare și difuzare de cunoștințe.