Aproape trei procente în plus la promovabilitatea Bacalaureatului

0
142

După reevaluarea lucrărilor, în urma contestaţiilor depuse de candidaţii din cea de-a doua sesiune de susţinere a examenului de Bacalaureat, procentul de promovabilitate a crescut la 26,08%, păstrându-se trendul ascendent.

În sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, în Dolj s-au înscris 1.831 de candidaţi , dar 419 dintre ei nu s-au mai prezentat pentru susţinerea probelor, iar 811  nu au promovat. Au fost contestate 385 de lucrări, cele mai multe fiind la Limba şi literatura română (153 – 120 la profilul „real”, restul la „uman”). Pe locul următor se află Matematică cu un număr de 116 contestaţii depuse (37 la „Matematică-Informatică”, 61 la „Matematică – Tehnologic”, 18 la „Matematică – Ştiinţe ale Naturii” ), iar la Biologie au fost consemnate 101 solicitări de reevaluări (58 la Biologie vegetală şi animală). Nu s-au înregistrat recorectări la „Matematică – Pedagogic”, „Chimie anorganică” Filiera Tehnologică, „Economie”, „Filozofie”, „Fizică” – Teoretic, Limbajul C/C, „Limbajul Pascal”. În sesiunea din vară, au fost întregistraţi 5.591de candidaţi, procentul de promovabilitate fiind de 62,95%.

34 de contestaţii rezolvate în beneficiul candidatului

În sesiunea abia încheiată, 34 de contestaţii au fost soluţionate în favoarea candidatului, cele mai multe, câte patru, fiind în beneficiul absolvenţilor Liceului „Traian Vuia” Craiova, respectiv Liceului Tehnologic „Dimitrie Filişanu” Filiaşi. Cu câte trei nou-fericiţi sunt Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Craiova, Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” Craiova, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni şi Liceul Teoretic „Henri Coandă” Craiova. „Sunt rezultate bune pentru învăţământul doljean, care păstrează  judeţul pe un trend ascendent şi îl plasează la mijlocul clasamentului naţional. Copiii au început să conştientizeze că trebuie să înveţe şi vin , în general, cei pregătiţi”, a declasat prof.  Cristian Moanţă, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Dolj şi vicepreşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat.