Alb-albaştrii, voluntari pentru un amical în Capitală

0
123

Universitatea va întâlni într-un meci de verificare pe FC Voluntari, la o săptămână după disputa directă din campionat

Cantonamentul montan de la Poiana Brașov al alb-albaștrilor s-a încheiat ieri, când delegaţia a plecat spre Bucureşti, unde astăzi, de la ora 11, Universitatea va disputa un joc amical împotriva grupării FC Voluntari. Partida este programată să se desfășoare fie pe stadionul „Dinamo“, fie la CNT Buftea. Cele două echipe s-au întâlnit şi în urmă cu o săptămână, în campionat, Craiova impunându-se cu 2-1 prin golurile lui Băluţă şi Vătăjelu. Sorin Cârţu şi Emil Săndoi nu-i au la dispoziţie pe jucătorii plecaţi la loturile naţionale, respectiv Andrei Ivan, Hristo Zlatinski, Thaer Bawab, Nuno Rocha şi Kay. La gazde, antrenorul Flavius Stoican îl va testa şi pe fostul atacant al Universităţii, Mihai Costea. După acest meci amical, jucătorii Universității Craiova vor reveni în Bănie pentru a pregăti partida cu Viitorul Constanța, din optimile Cupei Ligii Adeplast, programată joi, 10 septembrie, de la ora 19.

Bawab a jucat o jumătate de oră contra Kirghistanului

Reprezentantiva Iordaniei a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida susținută în compania echipei naționale a statului Kirghistan. Vârful Universității Craiova, Thaer Bawab, a fost folosit din minutul 62 al disputei, când a intrat în locul lui Daradreh. În urma acestui rezultat, naționala Iordaniei ocupă locul 2 în grupă, cu 4 puncte acumulate, fiind devansată de Australia. Marți, Bawab va avea din nou joc pentru prima reprezentativă, în Bangladesh, tot în preliminariile Cupei Mondiale.

În schimb, Hristo Zlatinski a fost doar rezervă în meciul pierdut de naţionala Bulgariei, scor 0-1, în faţa Norvegiei, vecinii de la sud de Dunăre pierzând astfel şansele de a prinde măcar locul de baraj pentru calificarea la Euro 2016. Duminică, Bulgaria întâlneşte Italia, la Palermo.

Kim, în finală cu naţionala under 17

Reprezentativa under 17 a României a câștigat cu 2-1 partida cu echipa similară a Suediei. La succesul tricolorilor a contribuit și juniorul Științei Hery Kim, introdus în minutul 55 al partidei în locul lui Neciu. Victoria le-a asigurat tricolorilor prezența în ultimul act al celei de-a 30-a ediții a Syrenka Cup, competiție organizată de Polonia. În finala întrecerii, România a întâlnit aseară formația gazdă.