Biciclist „spulberat” de şofer fugar

0
221

Un tânăr de 21 de ani din Craiova a fost reținut, ieri după-amiază, la aproximativ 10 ore după ce a accidentat grav un biciclist, pe DN 6, la intrarea în comuna Leu. Tânărul, la volanul unei autoutilitare Citroen, l-a lovit pe un localnic din Leu, în jurul orei 06.30 și a fugit, fiind identificat și prins în urma cercetărilor făcute de polițiștii Serviciului Rutier Dolj.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, ieri dimineață, în jurul orei 06.30, Marin Viscol, de 47 de ani, din comuna Leu, în timp ce circula pe biciclită, pe marginea DN 6, la intarea în localitate, a fost lovit din spate de un autovehicul al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea oragnelor de anchetă și fără să-i pese dacă cel pe care l-a lovit mai trăiește sau nu. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova în stare gravă, cu multiple fracturi, și a intrat în comă. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au demarat imediat cercetările, iar în cursul după-amiezii au reuşit identificarea autorului în persoana lui Ionuț Bîrcu, de 21 de ani, din Craiova.

„S-a stabilit că, în timp ce conducea o autoutilitară, nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de biciclistul care circula în aceeaşi direcţie, în faţa sa, intrând în coliziune cu acesta. Pe numele conducătorului auto, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţatea organelor judiciare. În urma probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj”, nea declarat purtătoruld e cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.