În ciuda nemulţumirilor şi sesizărilor verbale şi scrise ale mai multor dascăli şi părinţi declanşate de schimbările survenite în conducerea unităţilor de învăţământ din Dolj, noii manageri şcolari şi-au ocupat fotoliile încă de săptămâna trecută şi în prezent “se familiarizează cu problemele unităţilor de învăţământ, în aşa fel încât să cunoscă toate situaţiile din unitatea dumnealor şi să ni le aducă la cunoştinţă”, a afirmat adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Nicuşor Cotescu, întrebat fiind despre valul de nemulţumire iscat de decizia privind înlocuirile la nivelul învăţământului preuniversitar. Acesta este de părere că “nemulţumiri vor fi întotdeauna”, aşa încât toţi cei implicaţi sau afectaţi de schimbări vor trebui să se conformeze.
La nivelul judeţului Dolj sunt aproximativ 400 de directori şi, spune reprezentantul ISJ Dolj, Legea Educaţiei menţionează expres şi foarte clar în subordinea cui se află personalul din învăţământ, cine are atribuţii în luarea deciziilor care privesc schimbările la nivelul lor. “Nemulţumiri vor fi întotdeauna. Acum, noi ştim că sunt sesizări (n.r. referitoare la schimbarea managerilor şcolari) în foarte multe unităţi de învăţământ. Nu le putem face publice pentru că unele dintre ele nu sunt semnate. Am trecut la verificarea multora dintre ele, cunoscute deja la nivelul ISJ”, declară Nicuşor Cotescu. “Avem unităţi de învăţământ unde directorii ieşeau la pensie şi nu mai puteau ocupa funcţia de manager. Dar, încă o dată, managerilor schimbaţi le expira mandatul – detaşarea, mai bine spus –, cu 31 august. Practic, nu i-am schimbat, lor le-a încetat detaşarea şi, începând cu 1 septembrie, aceştia au revenit la catedară, pentru că aşa era emis Ordinul de detaşare”, argumentează responsabilul din ISJ Dolj, adăugnd că… “meseria de bază nu este cea de manager, ci de cadru didactic şi trebuie să ne mândrim cu acest lucru”. În consecinţă, “dacă au acumulat o experienţă foarte mare acei manageri care au ocupat funcţii de conducere, sunt convins că vor avea performanţe deosebite la clasă”, conchide acesta.
au pus director ide nu au fost nici macar sefi de catedra,nici chiar diiginti .Au adus necunocuti din scoli de la tara si i-au pus directori in oras
Nenea asta, e dus cu pluta? O intrebare nevinovata doar. Sa ma explic. Exista in Craiova un liceu vocational unde directorul mai are citeva luni pina la pensie dar tocmai a fost reconfirmat in functie. Adica ceea ce a spus distinsul inspector (“Avem unităţi de învăţământ unde directorii ieşeau la pensie şi nu mai puteau ocupa funcţia de manager”)ori nu e adevarat ori este si in cazul adus pe tapet s/a incalcat legea. Adica, mai pe romaneste, bilioi asta de inspector se da singur in git. Dar o sti el ceva! O fi vreo smecherie la mijoloc. Poate directorul respectiv o fi facut ceva servicii pentru domnul inspector.
Comments are closed.