Din păr, în… par – A ajuns la spital străpuns de un arac

0
24

Un bărbat de 51 de ani, din judeţul Olt, a trecut pe lângă moarte, luni după-amiază, după ce s-a dezechilibrat şi a căzut de pe o scară direct într-un arac. Lemnul l-a străpuns pe bărbat, însă, din fericire, nu i-a fost atins nici un organ vital. Olteanul a fost adus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, luni seara, cu bucata de lemn înfiptă în abdomen, a fost solicitat un echipaj de descarcerare al ISU Dolj pentru a tăia lemnul care rămăsese în pacient, a fost apoi operat, starea sa de sănătate fiind bună acum.

Din cauza unui accident nefericit petrecut în propria gospodărie, un bărbat de 51 de ani, din satul Dumitreşti, comuna Verguleasa, din judeţul Olt, a trecut pe lângă moarte, luni după-amiază. Ion Bărăscu s-a urcat într-un pom, din grădină, ca să culeagă pere. La un moment dat, însă, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe scară. Din nefericire, chiar lângă pom, omul avea plantate roşii şi a căzut de pe scară chiar într-un arac ce susţinea plantele. L-au văzut vecinii care au sunat pe 112 şi au solicitat o ambulanţă. Medicii de pe ambulanţă au ajuns rapid la faţa locului, i-au acordat primele îngrijiri şi au hotărât că trebuie tăiată bucata de lemn care rămăsese înfiptă în trupul bărbatului, pentru ca acesta să poată fi urcat pe tragă şi dus la spital. Aşa că au făcut rost de o drujbă şi au tăiat lemnul. „Am luat o drujbă şi i-am tăiat aracul. Am lăsat din el să se vadă cam 20 de centimetri. Trebuia să fac acest lucru. Nu puteam altfel să îl aşezăm pe targă şi nici pe masa de operaţie“, a spus şoferul pe ambulanţă. A fost luată decizia ca bărbatul să fie adus direct la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a ajuns conştient şi într-o stare destul de bună, medicii declarând că a fost extrem de norocos: bucata de lemn nu i-a atins nici un organ vital, pentru că altfel şi-ar fi pierdut viaţa. „Starea lui este stabilă, însă pacientul a avut mare noroc. Parul i-a intrat pe sub muşchi, cred că i-a atins şi coastele şi a ieşit exact pe lângă splină…nu ştiu exact dacă a fost atinsă şi splina“, a declarat Iustina Doina, medicul de pe ambulanţă. Cadrele medicale ale spitalului din Craiova l-au preluat pe bărbat, l-au supus unor investigaţii pentru a vedea exact cum este poziţionată bucata de lemn rămasă în trupul său. A fost solicitat un echipaj de descarcerare al ISU Dolj, pentru a tăia de tot bucata de lemn ce străpunsese trupul bărbatului, ulterior acesta fiind introdus în sala de operaţie. Intervenţia chirurgicală a decurs fără probleme deosebite, starea pacientului este bună, însă a rămas, în continuare, internat, sub supraveghere de specialitate.

În cauză au fost sesizaţi şi reprezentanţii IPJ Olt, care aşteaptă acum să discute cu bărbatul pentru a stabili exact împrejurările în care s-a produs accidentul.