„Icoanele strămoșilor”, într-o expoziție de Ion Catrina

0
425

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește, în această lună, la Galeria de Artă, expoziția de pictură „Icoanele strămoșilor”, cu lucrări realizate de pictorul Ion Catrina, membru fondator al Cenaclului Artiștilor Plastici „Constantin Brâncuși” din Craiova.

„Ion Catrina pictează din pasiune și reușește să impresioneze prin abordarea unor teme și subiecte care invită la reflecție dincolo de imagine. Obținute într-o tehnică mixtă, tablourile din această expoziție reprezintă siluete și busturi sculpturale de daci, pe care artistul le-a realizat cu scopul de a sublinia curajul și înfățișarea impunătoare a strămoșilor noștri”, precizează reprezentanții bibliotecii doljene.

Cu o intensă activitate în cadrul Cenaclului „Constantin Brâncuşi”, Ion Catrina s-a remarcat cu prilejul mai multor expoziţii de grup în Craiova, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” ori Alliance Francaise. De-a lungul timpului, a participat şi la alte numeroase expoziţii organizate pe plan local şi la nivel naţional, fiind şi premiat la concursuri regionale şi republicane.