Tinerii voluntari de la „Crucea Roşie” învaţă, prin voluntariat, să salveze vieţi

0
459

O vară fierbinte se anunţă şi pentru Filiala Dolj a Societăţii Naţionale de „Cruce Roşie” din România. Structura amintită va fi parte integrată, mai ales pe voluntariat, pe educaţie nonformală, la care se adaugă şi tabere estivale, unde vor fi puse la punct toate metodele de intervenţie în dezastre. Judeţul nostru are mai mulţi reprezentanţi în aceste secţiuni, venind din partea voluntariatului.

cruceEste un sezon estival care a început cu activităţi diverse, de educaţie nonformală, acţiuni sportive şi de relaxare pentru copiii din Centrele de Plasament, organizate în cadrul Centrului Comunitar de Zi al Filialei Dolj de „Cruce Roşie” şi susţinute de mai bine de 15 voluntari între 19 – 31 iulie. «Avem două voluntare (Adina Sirbi, Andreea Gaicu) care ne vor reprezenta la Tabăra Internaţională de salvare din apă şi de acordarea primului ajutor, de la Giurgiu, experienţa câştigată acolo fiindu-le folositoare pentru a deveni membri  ai echipei de intervenţie în caz de dezastre a „Crucii Roşii”. Peste 40 de voluntari din 12 judeţe, la care se adaugă municipiul Bucureşti, participă, la Giurgiu, la ediţia a IV-a a workshopului internaţional. La această manifestare, care se va desfăşura între 31 iulie şi 8 august, participanţii învaţă tehnici de salvare din apa curgătoare şi din bazine, de conducere a bărcilor cu motor, noţiuni de comunicare şi semnalizare la distanţă, asistarea şi participarea la demonstraţii de prim-ajutor, ajutor psihologic, în localitatea care găzduieşte această manifestare», a precizat  Maria Vintilă, director al Filialei Dolj a SN „Crucea Roşie”.

Tabere şi voluntari

Nu este singura acţiune de acest fel desfăşurată de „Crucea Roşie”. Tabăra de vară de la Poiana Pinului – jud. Buzău, are importanţa sa. Astfel, în acel loc, are loc, între 14 – 19 august,  o întâlnire între elevii care au frecventat programul derulat, în anul şcolar 2016-2017, în cele trei Centre Comunitare de Zi (Craiova, Lupeni, Botoşani), Craiova trimiţând 20 de tineri şi şase voluntari.

«Cred că este de menţionat faptul că, tot la Poiana Pinului, a avut loc, între 21 – 26 iulie, etapa naţională a concursului „Sanitarii pricepuţi”, la care am fost reprezentaţi de echipajul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Craiova, care a obţinut Menţiune. Între 21 – 27 august, se va desfăşura Tabăra Internaţională de Dezastre, la Valea Ierii (jud. Cluj), unde avem, în pregătire, doi voluntari – Mihai Răcăreanu şi Lorena Mutu – , în timp ce la organizare vom avea un alt emisar, voluntar – formator,  Ionuţ Prohasca», a mai menţionat Maria Vintilă.