Donald Trump: Nu am câştigat alegerile datorită Rusiei

0
264

U.S. President Donald Trump arrives to a listening session with the Retail Industry Leaders Association and member company chief executive officers in the Roosevelt Room of the White House in Washington, D.C., U.S., on Wednesday, Feb. 15, 2017. Questions about ties between Trump's team and Russian intelligence agents mounted Wednesday after new reports of extensive contacts between the two, which are sure to fuel Republican calls for a deeper look at Trump's links to the country. Credit: Andrew Harrer / Pool via CNP /MediaPunch Credit: MediaPunch/face to face

Preşedintele SUA, Donald Trump, a susţinut, ieri, un discurs în care a afirmat că nu a câştigat alegerile prezidenţiale datorită Rusiei, ci datorită votanţilor, adăugând că investigaţiile în privinţa ingerinţelor ruseşti reprezintă o cale pentru a-i submina legitimitatea, potrivit Fox News.

Donald Trump a susţinut un discurs în faţa susţinătorilor săi din Virginia de Vest în care a încercat să oprească suspiciunile legate de ingerinţele ruseşti din alegerile prezidenţiale americane din 2016. Nu am câştigat datorită Rusiei. Am câştigat datorită vouă”, a spus preşedintele american.

Adresându-se mulţimii, Trump a precizat că este de părere că investigaţiile privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale sunt ”fabricaţii totale”. ”Procurorii ar trebui să se uite la cele 33.000 de emailuri şterse de Hillary Clinton”, a adăugat preşedintele Statelor Unite. ”Am câştigat pentru că milioane de patrioţi americani au votat ca să-şi recupereze ţara. Aţi văzut vreun rus în Virginia, Ohio sau Pennsylvania? Vedeţi ruşi în seara asta aici?”

Trump a continuat spunând că investigaţiile pe această temă reprezintă un complot al oponenţilor săi pentru a-i delegitima preşedinţia. Discursul preşedintelui SUA a avut loc la doar câteva ore după ce în presă au apărut informaţii pe surse legate de investigaţiile procurorului special Robert Mueller. Wall Street Journal şi Reuters au relatat că Mueller a adunat un juriu care a emis citaţii în legătură cu întâlnirea lui Donald Trump Jr. cu avocatul rus, însă nu au fost făcute publice numele pe care au fost emise respectivele citaţii.