Craiovean fără permis condamnat la 3 ani şi 8 luni de puşcărie după ce a accidentat grav o femeie şi a fugit

0
121

Magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat la 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare pe craioveanul în vârstă de 31 de ani, ajuns în spatele gratiilor după ce, la sfârşitul lunii februarie a.c., a accidentat grav o femeie şi a fugit de la locul faptei, întrucât nu avea permis de conducere. Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

judecatoria craiovaReamintim că reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, anunţau că, pe 26 februarie a.c., seara, în jurul orei 19.15, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada „General Gheorghe Magheru” din municipiul Craiova, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat rănirea gravă a unei craiovence de 71 de ani care a traversat neregulamentar strada, conducătorul autoturismului părăsind locul accidentului.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii rutieri a fost identificat şoferul autoturismului Mercedes, înmatriculat în Anglia, abandonat la locul faptei, respectiv Cristian Marian Novac, de 31 de ani, din localitate, care nu avea permis de conducere. În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de Novac, acesta fiind reţinut pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi vătămare corporală din culpă. O zi mai târziu a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

Între timp procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe craiovean, în stare de arest preventiv, pentru mai multe infracţiuni rutiere, iar luni, 24 aprilie a.c., instanţa a constatat legalitatea rechizitoriului şi a hotărât începerea procesului: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova din data de 22 martie 2017 dat în dosarul de urmărire penală numărul 1707/P/2017, prin care a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, inculpatul Novac Claudiu Cristian, pentru săvârşirea infracţiunilor: de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Dispune începerea judecăţii cauzei înregistrată pe rolul Judecătoriei Craiova la data de 23 martie 2017, sub numărul 8626/215/2017, privind pe inculpatul Novac Claudiu Cristian. Pronunţată în Camera de Consiliu, astăzi 24 aprilie 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

A recunoscut comiterea faptelor la instanţă

puscarieCraioveanul, judecat în stare de arest preventiv, a recunoscut comiterea faptelor în faţa judecătorilor şi a cerut să beneficieze de prevederile vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, astfel, că, pe 11 iulie a.c., instanţa a pronunţat sentinţa, bărbatul fiind găsit vinovat de ambele infracţiuni reţinute în sarcina sa, pentru care a primit o pedeapsă totală de 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare: „Condamnă inculpatul Novac Claudiu Cristian  la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere. Condamnă inculpatul Novac Claudiu Cristian la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Contopeşte pedepsele stabilite anterior, urmând ca inculpatul Novac Claudiu Cristian să execute, în regim de detenţie, pedeapsa închisorii de 3 (trei) ani şi 8 (opt) luni, respectiv, pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, la care se adaugă 8 (opt) luni închisoare, reprezentând o treime din pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Novac Claudiu Cristian durata reţinerii şi a arestării preventive, de la data de 27.02.2017 la zi. În baza art. 399 alin. 1 din Codul de procedură penală republicat, menţine starea de arest preventiv a inculpatului Novac Claudiu Cristian”, se arată în hotărârea instanţei. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.