S-a deschis Salonul Artiștilor Plastici Olteni

0
142

La Galeria „ARTA” a Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Craiova s-a deschis, de câteva zile, Salonul Artiștilor Plastici Olteni. Evenimentul se află la cea de-a XII-a ediție și este organizat prin implicarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt. Expoziția cuprinde peste 40 de lucrări de pictură, majoritatea având ca temă peisajul, realizate de artiști din București, dar și din Craiova și Slatina, participanți la taberele de creație desfășurate anul trecut la Orșova (județul Mehedinți) și la Corabia (județul Olt).

Este vorba despre Traian Zorzoliu, Marcel Voinea, Lucian Liciu, Paul Tudor-Balș, Iulian Segărceanu, Cristina Botez, Severică Mitrache, George Voica, Robert Florica, Andreea Dosinescu, Dan Dimulescu, Eusebiu Josan, Georgiana Manea, Radu Florea, Brândușa Bontea, cărora li se alătură Mihai Marin Cârstea și Nicolae Truță cu lucrări realizate în 2013, respectiv 2009.

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt, noi tabere de creație plastică se desfășoară și în acest an. Una a avut loc la începutul lunii iulie, în comuna Nicolae Titulescu din județul Olt. Intitulată „Maestru și discipol” și aflată la cea de-a III-a ediția, tabăra a reunit nouă artiști consacrați și zece elevi din Olt. Alta, dedicată artiștilor plastici profesioniști, urmează să fie organizată în localitatea Sfântul Gheorghe din județul Tulcea.

Salonul Artiștilor Plastici Olteni va rămâne deschis la Galeria „ARTA” din Craiova până la jumătatea acestei luni, cei care doresc să îl viziteze având intrare liberă.