La 54 de ani, Barack Obama mărturiseşte că începe să se gândească la vârsta pe care o are

0
118

Preşedintele american, Barack Obama a împlinit, ieri, marţi, 54 de ani. Acesta a declarat în ajun că începe să reflecteze la vârsta pe care o are. ”Mâine este ziua mea de naştere şi încep să reflectez la vârsta pe care o am”, a declarat luni preşedintele, prezentând planul său de luptă contra schimbărilor climatice.

Barack Obama s-a bucurat de un prim ”Happy Birthday” pe care i l-au cântat în acceaşi zi participanţii la un summit al tinerilor lideri din Africa la care liderul american a fost prezent.

Ca de obicei de ziua sa, Barack Obama a invitat sâmbătă la o partidă de golf trei prieteni vechi din Hawaii, Mike Ramos, Bobby Titcomb and Greg Orme. Al 44-lea preşedinte al SUA, Barack Obama, s-a născut la 4 august 1961, în Honolulu, Hawaii.

Putin i-a scris o felicitare

Preşedintele rus Vladimir Putin îi va trimite o telegramă de felicitare liderului de la Casa Albă, cu ocazia zilei de naştere a acestuia, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă TASS.

”Felicitări au fost obligatoriu planificate, dar o convorbire telefonică (cu Washingtonul) nu este prevăzută în agendă (liderului rus). Evident, o telegramă de felicitare va fi trimisă preşedintelui american Barack Obama, care împlineşte marţi (n.r. – ieri), 4 august, 54 de ani”, a menţionat Peskov. El a specificat că telegrama a fost deja pregătită şi este pe punctul de a fi trimisă, ţinându-se cont de diferenţa de fus orar dintre Moscova şi Washington.

La ora actuală, relaţiile dintre Rusia şi SUA sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece, pe fondul crizei din Ucraina.