Bălgrădean a scos un punct, Bancu le putea aduce pe toate trei

0
159

Portarul Craiovei a fost eroul meciului de la Târgu Mureş, în care majoritatea juveţilor au avut evoluţii palide

Bălgrădean – Punctul obţinut I se datorează în proporţie covârşitoare. Trei intervenţii de excepţie în repriza secundă a avut căpitanul Craiovei, care a beneficiat şi de o doză mare de noroc, la alte două lovituri de cap din careul mic şi la şutul lui Costa pe lângă poartă, după pasa venită de la Popov. “E cel mai bun portar din România” a fost aprecierea, oarecum subiectivă, a lui Brandan, după meci.

Târnăcop – Achim n-a jucat fiindcă era accidentat şi vrem să credem că Dumitraş a fost afectat de virusul stomacal menţionat de Cârţu, fiindcă altfel ar fi incredibilă decizia de a-l folosi pe Târnăcop ca fundaş dreapta. Jolly-joker-ul a fost o carte pierzătoare pentru Craiova, fiind depăşit permanent în prima repriză, când n-a trecut nici de centrul terenului.

Acka – Punct fix al Universităţii, creşte de la meci la meci, a jucat destul de bine şi la Târgu Mureş.

Popov – Evoluţie bună pe postul de fundaş central, a avut ceva probleme când a fost trecut în bandă, gafând incredibil la faza în care i-a pasat lui Costa. N-a avut ocazia să apară la finalizare, întrucât echipa nu a avut niciun corner.

Vătăjelu – N-a mai gafat ca în meciurile precedente, iar în prima repriză a avut câteva incursiuni bune în ofensivă. Nu i se potriveşte tactica abordată de Cârţu şi Săndoi, cu apărare aglomerată şi mingi bubuite, e jucător de combinaţie, de jumătatea adversă.

Herghelegiu – Când vine de pe bancă aduce un aport consistent, când e titular nu e vizibil. Folosit în banda dreaptă, s-a achitat de sarcinile defensive, dar n-a contat în atac.

Kay – A jucat la mijloc în prima repriză, iar în cea de-a doua a făcut cuplu în centrul apărării cu Acka, după trecerea lui Popov în dreapta. N-a greşit decisiv, dar intuiţia îl înşeală de multe ori la tacklinguri.

Mateiu – După un retur modest în sezonul trecut, este cel mai constant jucător al Craiovei în acest debut de campionat. Aleargă mult, se agaţă de adeversari, este şi util la construcţie, cel puţin la cea incipientă, cu pase scurte.

Ferfelea – Folosit în bandă nu dă randament, încearcă să-şi acopere partea în defensivă şi nu mai are suflu pe atac, nici viteza nu-l ajută. În fazele în care a fost prins în centru a limpezit acţiunile de atac sau contraatac, uneori punând pe picior adversarii direct din preluare.

Bawab – Este una dintre ţintele suporterilor, care consideră că ţine prea mult de minge. Nu este însă un jucător de viteză şi, în lipsa unui pivot în ofensivă, încearcă să joace mai mult cu spatele la poartă, dar nu-l avantajează rolul. Trebuie să i se speculeze calităţile, nu să i se irosească în faze care-i atrag critici. Este oprit cu faulturi, departe de poartă, echipa nu aduce mingi în careul advers. Folosit cu predilecţie la construcţie, nu a avut decât o singură ocazie în 4 etape şi aceea când a fost pus în valoare de un atacant autentic, Curelea, în meciul cu Botoşaniul.  Izbucnirea de la schimbare oferă senzaţia că atmosfera din lot nu este deloc una stabilă. Are dreptate când le pretinde fanilor mai multă indulgenţă. A câştigat destule dueluri, inclusiv aeriene.

Nuno Rocha – Este eficient doar pe spaţii mari, nu-şi mai elimină adversarul direct, cum făcea anul trecut. Foloseşte exclusiv piciorul drept. Aleargă mult, este singurul jucător care face presing în atac.

Zlatinski – Dacă se vrea ca înlocuitor al lui Brandan, nu a convins că-l poate suplini pe argentinian, atât ca potenţial, dar şi ca lider de echipă. A simulat de două ori, apoi a executat modest o lovitură liberă care putea avea o soartă mai bună şi, în final, a finalizat aiurea mingea venită din respingerea lui Stăncioiu, după ocazia lui Bancu. Un şut plasat ar fi putut aduce golul victoriei.

Madson – Brazilianul a revenit şi a fost introdus să întărească defensiva supraaglomerată. Surprinzătoare introducerea sa în locul lui Bawab, deşi Ivan era pe bancă.

Bancu – Introdus prea târziu, putea rezolva meciul, dar a ales cea mai proastă soluţie, singur cu Stăncioiu (foto). Faza l-a prins puţin în stânga, iar dacă dreptul nu-l foloseşte pentru finalizare, măcar se impunea un dribling în stânga, pe viteză, şi rămânea cu poarta goală. E mai greu să marchezi în Liga I totuşi, decât cu Filiaşiul.