Proiecte europene, la Şcoala Profesională din Daneţi

0
953

În perioada 24-30 aprilie 2022 s-a desfășurat a patra mobilitate a proiectului Erasmus+  ,,DIAGNOSE NATURE & PRESERVE NATURE”, identificat cu numărul de referință 2019-1-RO01-K229-063028_1. Gazda mobilității la care au participat  elevi însoțiți de profesori din România, Portugalia, Bulgaria și Polonia, a fost ANTALYA KEPEZ MAHMUT CELALETTINOKTEN ANADOLU IMAM HATIP LISESI din Turcia.

Parteneriatul strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, schimb interșcolar ,,Diagnose Nature &Preserve Nature” identificat cu numărul de referință 2019-1-RO01-K229-063028_1 este un proiect european al cărui coordonator este Școala Profesională Daneți, reprezentată în această mobilitte de trei elevi și doi profesori, prof. Diaconescu Daniela Constanța,coordonatorul proiectului și prof.Ciobotea Mădălina Angela.   Tot în cadrul acestui proiect Erasmus + ,,Diagnose Nature &Preserve Nature  , identificat cu numărul de referință 2019-1-RO01-K229-063028_1, în perioada 3-9 aprilie 2022 s- au desfășurat activități  pe tema Kinaesthetical Approachand Story Telling ,, Saving Water Resources and Water Saving,Water Shortage” din cadrul celei de-a treia mobilități desfășurată în Bulgaria, Rakovski, Osnovno Uchilisthe Hristo Smirnenski. La această întâlnire au participat patru elevi şi doiprofesori din cadrul Școlii Profesionale Daneți. Proiectul mai sus amintit este în derulare, urmând să se încheie în luna august.

Şcolarizare şi în Cipru

Elevii Școlii Profesionale din Daneți beneficiază de expertiza cadrelor didactice instruite în cadrul proiectelor de tipul Erasmus+ . Cu o implicare activă în cadrul proiectelor derulate prin programul Erasmus+, Școala Profesională din Daneți marchează încă o participare de succes, de data aceasta la cursul internațional “Non formal for inclusion – using non formal education methods to foster inclusion” („Educație non-formală pentru incluziune – utilizarea metodelor de educație non-formală pentru a promova incluziunea”) care a avut loc în perioada 17.03 – 27.03.2022, în Larnaca, Cipru. Două cadre didactice de la Școala Profesională Daneți, prof. Daniela Diaconescu și Institutor Alina Mărgineanu, alături de alte colege din județul Dolj, au avut ocazia să studieze într-un mediu internațional despre activități non-formale implementabile la clasă, pe tema incluziunii și dezvoltării sentimentului de apartenență la grup a elevilor”  a declarat prof. Ramona Ileana Diaconu, Director al Şcolii Profesionale din Daneţi.