Teatrul Naţional Craiova a propus trei spectacole pentru participarea la Festivalul Naţional de Teatru 2017

0
207

Festivalul National de Teatru 2Selecţia oficială a celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) va fi anunţată de criticul Marina Constantinescu, director artistic şi selecţioner al FNT, astăzi, de la ora 12.00, în sistem live streaming pe noul site al festivalului, www.fnt.ro. Evenimentul – care se va desfăşura la Bucureşti, între 20 şi 30 octombrie a.c. – este produs de UNITER, ARCUB şi Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti şi este finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Municipiului Bucureşti. Pentru ediţia din acest an – dedicată marelui actor Victor Rebengiuc – Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a propus trei spectacole, toate premiere ale anului trecut.

Potrivit directorului artistic al instituţiei, Vlad Drăgulescu, este vorba despre „Cealaltă ţară” (regia: Alexandru Istudor) – adaptare după trei dintre romanele scriitoarei române de etnie germană Herta Muller („Călătorie într-un picior”, „Omul este un mare fazan pe lume”, „Încă de pe atunci vulpea era vânătorul”), Elefantul din cameră sau The Vibrator play”, de Sarah Ruhl (regia: Dragoş Alexandru Muşoiu) – o comedie neagră despre intimitate şi electricitate, ultima înţeleasă ca adjuvant al… intimităţii de cuplu, şi „Dacă am gândi cu voce tare”, pe textul autorului bosniac Adnan Lugonic, montat la Craiova – în premieră naţională – de Radu Afrim.

Festivalul National de Teatru 1Anul trecut, nici un spectacol al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” nu a intrat în selecţia oficială a FNT. În schimb, în 2015, două producţii craiovene au fost cuprinse în lista celor prezentate, cu acest prilej, în capitală: „Iluzii”, de Ivan Vyryrpaev, pus în scenă de Bobi Pricop, şi „Spargerea” în regia lui Dragoş Alexandru Muşoiu, după nuvela „Jaf armat” a scriitorului Răzvan Petrescu.

Realizată pentru al doilea an consecutiv, transmisiunea video în direct, de astăzi, pe site-ul www.fnt.ro este prima uşă deschisă către spectacolele pe care iubitorii de teatru le vor putea vedea în toamnă pe scenele bucureştene. Noul site, adaptat pentru desktop, smartphone sau tabletă, este surpriza care îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi de teatru: „cu o grafică total schimbată, cu o structură mai simplă şi mai eficientă, în acord cu ultimele evoluţii ale tehnologiei”, anunţă organizatorii FNT.