„Săltaţi” de mascaţi pentru implicare în mai multe infracţiuni cu violenţă

0
652

Şapte craioveni cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani au fost ridicaţi, ieri, de poliţiştii IPJ Dolj, întrucât sunt suspectaţi de comiterea unor infracţiuni cu violenţă. Poliţiştii au efectuat 10 percheziţii domiciliare în mai multe cartiere din municipiu, fiind descoperite mai multe arme albe, săbii şi cuţite, folosite de suspecţi în diverse încăierări. Pe numele celor şapte urmează să fie solicitate mandate de arestare preventivă.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în continuarea cercetărilor desfăşurate în cinci dosare penale constituite la nivelul Secţiei 4 Poliţie Craiova, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Dolj, împreună cu „mascaţii” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat, ieri dimineaţă, zece percheziţii domiciliare la mai mulţi craioveni suspectaţi de implicarea lor în săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă în spaţiul public, dar şi pe linia criminalităţii organizate. Unul din scandalurile în care sunt cercetaţi aceştia s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 iunie a.c., în jurul orei 22.30, suspecţii agresându-l pe un craiovean, Remus S., care s-a ales cu leziuni ce au necesitat 55 zile de îngrijiri medicale şi producând scandal public pe o stradă din Craiova, înarmaţi cu săbii, cuţite şi bâte.

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat mai multe săbii şi cuţite şi i-au ridicat şi dus la sediul Secţiei 4 pe Florin Stamin, de 25 de ani, Marius Trîncă, de 28 de ani, Sorin Păun, de 31 de ani, Dan Prioteasa, de 20 de ani, Cătălin Dobre, de 30 de ani, Virgil Stănică, de 20 de ani şi Florin Siclitaru, de 23 de ani, toţi din Craiova. În plus, între cei cercetaţi pentru aceste fapte cu violenţă se numără şi trei dintre persoanele ridicate în urma acţiunii poliţiştilor BCCO Craiova şi a procurorilor DIICOT Craiova în cazul etnobotanicelor, respectiv Mădălin Curteanu, Cristian Dumitru şi Adrian Caitanovici, care sunt deja în arest. „Este vorba despre un grup infracţional nestructurat, iar faţă de membrii acestuia se efectuează cercetări şi s-a început urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port fără drept de armă albă. Cele şapte persoane urmează a fi prezentate instanţei competente, prin unitatea de parchet, cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.