Djokovic a câştigat în premieră turneul de la Roland Garros

0
78

Novak Djokovic (1 ATP) l-a învins pe Andy Murray (2 ATP), scor 3-6, 6-1, 6-2, 6-4, şi a câştigat titlul la Roland Garros, singurul de Grand Slam care îi lipsea din palmares. S-a întâmplat la capătul celei de-a patra finală disputată pe zgura pariziană, după 2012, 2014 şi 2015, când a fost depăşit de către Rafa Nadal, în două rânduri, şi de către Stan Wawrinka.

Prin trimful de la RG, Nole a devenital optulea jucător din toate timpurile care are în palmares cele patru titluri de Grand Slam (12 în total), după Donald Budge, Fred Perry, Roy Emerson, Rod Laver, Andre Agassi, Roger Federer şi Rafael Nadal, şi doar al treilea, după Budge şi Laver, care le deţine în acelaşi timp. Sârbul este, însă, singurul care reuşeşte asta în era Open.

Este un moment foarte special, cel mai mare al carierei mele. Astăzi am simţit ceva ce nu am mai simţit vreodată la Roland Garros – dragostea publicului“, a declarat Djokovic, la sfârşitul meciului.

Învinsul său a găsit puterea de a-l felicita pentru performanţa extraordinară pe care a reuşit-o. “Ceea ce a realizat Novak este fenomenal, un lucru extrem de rar“, a spus Murray.