Comunicat de presă „Story Wood Cut”

0
587

            Rezidenţa culturală „Story Wood Cut”, organizată de Casa de Cultură Traian Demetrescu, din Craiova, aflată la cea de-a cincea ediţie, dedicată creaţiilor de sculptură în lemn, reuneşte la Craiova, timp de două săptămâni şase artişti sculptori cu motofierastrăul, din regiunile importante ale ţării.

Personaje din universul poveştilor vor fi create în Parcul Tineretului de către cei şase sculptori în perioada 01-15 mai 2022.

Vor fi realizate şase sculpturi în mărime naturală cu personaje fantastice inspirate din legendele si basmele universale. Cele şase sculpturi vor alcătui trei băncuţe cu aspect dinamic, fiecare băncuţă reprezentând înfruntarea între un personaj pozitiv şi vrăjmaşul său de poveste. Produsele culturale rezultate în urma proiectului vor înfrumuseţa spaţiile verzi şi spaţiile de agrement ale oraşului.

Locul de desfăşurare a rezidenţei, Parcul Tineretului, zonă pe promenadă şi agrement a oraşului, este ales cu intenţia de a invita publicul craiovean să asiste, de la o distanţă sigură, la crearea celor 6 sculpturi.

Tema aleasă face apel la latura sensibilă a fiecăruia dintre noi, invitând publicul larg să retrăiască momentele fericite ale copilăriei, reîntâlnindu-şi eroii (şi anti eroii) întruchipaţi prin sculpturi în lemn.