Evenimente “sparte”de poliţişti, în ultimele 24 de ore

0
310
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi şi polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, polițiștii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 100 societăți comerciale, peste 600 de locaţii de interes și 200 de mijloace de transport.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate  88 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 21.000 de lei, din care 68 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție şi 7 de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiei privind deplasarea.
Exemple:
Ieri, 04 mai,  poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliție Craiova au fost sesizaţi cu privire la  faptul că la un imobil din Craiova, are loc o petrecere privată la care participă mai multe persoane.
La fața locului s-au deplasat poliţiştii carea au identificat o tânără de 21 de ani, din localitate, în calitate de organizator, care a fost sancţionată cu amendă în valoare de 2000 de lei, conform Legii 55/2020.
Totodată, poliţiştii au identificat 8 persoane participante la petrecere, fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare totală de 9000 de lei.
Ieri, poliţişti din cadrul Secției 6 Poliție Craiova  s-au sesizat din oficiu despre faptul că pe Aleea 1 Banu Stepan, din localitate, este în desfăşurare un eveniment privat.
La faţa locului, s-au deplasat poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Craiova precum şi mai multe echipaje din cadrul Secțiilor 1 – 5 Poliție Craiova și o grupă de luptători din cadrul SAS Dolj, care au întrerupt evenimentul privat, legitimand totodată persoanele participante.
Astfel, poliţiştii au identificat o femeie de 36 de ani, din Craiova, care a fost sancționată contravențional conform Lg 55/2020, cu amendă în valoare de 2000 lei.
De asemenea, poliţiştii au identificat și sancționat alte 9 persoane participante la petrecere, conform Lg 55/2020.
Ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că,  pe raza municipiului Calafat are loc o reuniune religioasă într-un spaţiu privat.
La fața locului, poliţiţii au stabilit că la locuința unui bărbat de 37 de ani, din Calafat, era în desfăşurare o reuniune religioasă organizată de acesta, la care au participat mai multe persoane.
Avand în vedere cele constatate, bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional în calitate de organizator, conform Legii 55/2020  cu amendă în valoare de 2000 de lei.
Ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că,  pe raza municipiului Calafat are loc o petrecere privată.
Poliţiştii care au intervenit la faţa locului a stabilit faptul că, la locuinţa unui bărbat de 34 de ani, din Calafat, este organizată o petrecere cu ocazia unei zile de naştere, fiind astfel sancţionat organizatorul cu amendă în valoare de 2000 de lei conform Legii 55/2020.
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.
Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație!