Angajaţii din domeniul privat au început vaccinarea, Doljul fiind printre judeţele fruntaşe

0
240

Activitatea de vaccinare a angajaților a început pentru 105 de operatori economici din domeniul privat, iar 31  dintre aceştia sunt din domeniul HoReCa, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva infecției cu coronavirus.

„În acest moment, avem un număr de 105 operatori economici care au demarat deja activitatea de imunizare a angajaţilor, din care 31 de operatori din domeniul HORECA”, a declarat Baciu, într-o conferinţă de presă, potrivit România Tv.

Andrei Baciu a mai spus că activitatea se derulează cu ajutorul a 47 de echipe care s-au deplasat la sediul acestor operatori privaţi.

„Până în acest moment, avem un total de 5.011 persoane vaccinate”, a adăugat Andrei Baciu. Potrivit acestuia, cele mai multe persoane au fost vaccinate în Bucureşti – 1.888, urmat de judeţele Bihor – 885, Dolj – 504 şi Braşov – 500.

Cei mai mulţi operatori economici care au început vaccinarea anti-COVID a angajaţilor sunt din judeţele Alba şi Hunedoara – câte 15, Bihor şi Dolj – câte 14, Mureş – 7.

„Sunt şi judeţe unde această activitate încă nu a demarat şi aş profita de ocazie pentru a încuraja această activitate”, a completat Baciu.