5 comori inestimabile pierdute în istorie

0
273

De la Diamantul Florentine la caseta regale și sarcofagul faraonului egiptean Mykerinos, în acest articol îți vom prezenta 5 lucruri ale căror urme au fost pierdute pentru totdeauna.

  1. Diamantul Florentine este de origine din India si a aparținut renumitei familii de Medici. Gema este de culoare galben de citrin cu nuanțe de verde și forma neregulată, are 126 de fațete și forma unui trandafir . Se presupune că diamantul Florentine avea aproximativ 137,27 carate. Ulterior, diamantul a fost transportat în anii ’20 în Statele Unite ale Americii, unde a fost tăiat și vândut.
  2. În urma celei de-a treia împărțiri a Poloniei, din 1795, când statul suveran polono-lituanian a fost împărțit între Prusia, monarhia de Habsburg și Rusia, prințesa Izabela Czartoryska a adunat 73 de obiecte prețioase care comemorau istoria regalității poloneze, pe care le-a plasat în așa-numita Casetă regală.
  3. Piramida lui Mikerinos este cea mai mică dintre piramidele egiptene. În 1837, în anticamera superioară a piramidei, exploratorul și egiptologul britanic Howard Vyse a descoperit sarcofagul faraonului Mikerinos. Din păcate, acest sarcofag se află în Marea Mediterană, fiind scufundat la data de 13 octombrie 1838, împreună cu nava Beatrice, pe drumul spre Marea Britanie.
  4. Katana Honjo Masamune, sabia shogunilor a fost una dintre cele mai de preț comori ale Japoniei, ce a fost transmisă din generație în generație. La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, katana legendară a fost confiscată, iar de atunci, katana Honjo Masamune nu a mai fost văzută niciodată.
  5. În 1923, o echipă de arheologi americani și europeni a descoperit rămășițele așa-numitului „Om de Pekin” pe un șantier din apropierea capitalei chineze Beijing, iar acestea au dispărut în 1937, când la începutul invaziei japoneze, săpăturile de pe șantier au fost oprite.