5 cele mai puternice familii din istorie

0
330
Fie că vorbim de familii de regi, afaceriști sau de oameni politici, istoria multor țări a fost influențată. Iată care au fost acestea:
  1. Casa de Habsburg este una din cele mai importante case regale ale Europei și a devenit cunoscută pentru că a dat toți împărații Imperiului Romano-German între 1452 și 1740.
  2. Familia Medici a fost o puternică și foarte influentă familie florentină între secolele XIII-XVII. Familia a dat trei Papi – Leon al X-lea, Clement al VII-lea și Leon al XI-lea, și numeroși conducători ai Florenței și a fost considerată cea mai bogată familie a Europei.
  3. Dinastia ptolemaică a fost o familie de origine eleno-macedoneană care a condus imperiul ptolemaic al Egiptului pentru aproape 300 de ani, între 305 – 30 î.hr. Ptolemeu
  4. Zhu este numele de familie al împăraților Dinastiei Ming. Epoca Ming a fost considerată ca fiind o epocă de aur a Chinei, o perioadă a stabilității guvernamentale și sociale, în care China a fost o mare putere navală și a avut o armată de 1 milion de soldați.
  5. Incluzându-i pe descendenții lui Hugo Capet, dinastia Capețiană devine, prin ramurile sale, cea mare casă regală a Europei. Juan Carlos al Spaniei și Ducele Luxemburgului sunt membri ai acestei familii prin ramura Bourbonilor.