Primăria Craiova reface zona Hanul Doctorului

0
1192

Zona de agrement de la Hanul Doctorului intră în reabilitare. Autorităţile promit că tot spaţiul verde, care include şi o salbă de două lacuri, va fi curăţat şi dichisit, ba chiar amenajat astfel încât să recapete imaginea din proiectul iniţial, care nu a mai apucat să fie realizată.

Anunţul a fost făcut, ieri, pe pagina de facebook, de către primarul Craiovei, Mihail Genoiu, acesta postând şi scurt material video în care se poate observa cum suprafaţa unuia dintre lacuri a început să fie curăţată de vegetaţie. Într-un interval de două ore, peste 200 de craioveni apreciaseră iniţiativa, iar unii dintre aceştia au transmis autorităţilor că este, de fapt, un demers pe care îl aşteptau mai demult. „Faceţi o treabă bună, vă aşteptăm la un grătar când este gata!”, a comentat craioveanul Nicu Dioşteanu. „Minunate planuri! Sper să se înfăptuiască! Succes!”, i-a scris primarului şi craioveanca Florica Daniela Dihoru, profesor la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica”.

Pescuit sportiv şi o zonă pentru picnic

Spaţiul verde de la Hanul Doctorului îşi va schimba cu totul înfăţişarea. Autorităţile au pornit la drum chiar cu ideea ca zonă să fie refăcută conform planurilor iniţiale: cu alei pietonale, o zonă pentru pescuitul sportiv, o zonă pentru picnic şi grătare. „Vom planta copaci noi, specifici zonei, vom curăţa şi decolmata cele trei lacuri, vom monta stâlpi de iluminat public. O nouă zonă verde va fi restituită craiovenilor pentru a se bucura de ea din plin”, a promis primarul, descriind o parte din lucrările de modernizare pe care le vizează municipalitatea. Delia Ciucă, directorul Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei, a precizat, la rândul său, că amenajările vor respecta planul trasat de proiectanţii Institutului de Proiectări din anul 1972, arhitecţii G. Mărculescu şi V. Suciu.

Decolmatarea lacurilor, gata într-o lună

Primăria Craiova a scos la licitaţie, la începutul lunii aprilie, decolmatarea celor două lacuri de la Hanul Doctorului. În caietul de sarcini s-a precizat că ambele lacuri sunt acoperite cu vegetaţie, printre care şi 45 de arbori care trebuie îndepărtaţi, iar pe o distanţă de 400 de metri, malurile sunt deteriorate. „Pentru revenirea la volumul iniţial al acumulării de apă şi asigurarea calităţii corespunzătoare a apei sunt necesare lucrări pentru decolmatare, care trebuie executate cu utilaje specifice de tip amfibiu”, se precizează în documentaţia tehnică. Autorităţile au mai inclus şi consolidarea digului de protecţie şi au solicitat ca aceste intervenţii asupra lacurilor să fie realizate în decurs de o lună.