Magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în cazul lui Antonio Sărdaru, tânărul de 22 de ani, din Craiova, care a fost prins încercând să mituiască doi poliţişti de la Rutieră cu 500 de euro ca să-şi scape o rudă de dosar penal. Inculpatul a recunoscut fapta şi a cerut să fie judecat în procedura simplificată, solicitare admisă de judecători, care i-au aplicat o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.
Reamintim că pe 23 ianuarie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Antonio Sărdaru, de 22 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după ce a oferit unui echipaj de poliţie suma de 500 euro pentru a nu-i fi întocmit dosar penal unui văr, depistat conducând fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Mai exact, pe 9 ianuarie a.c., Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul DGA a fost sesizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj cu privire la faptul că un echipaj format din doi agenţi de la Biroul Poliţiei Rutiere, a oprit în trafic, pe Calea Bucureşti din Craiova, un autovehicul Range Rover condus de Moise Sărdaru, în vârstă de 18 ani, care nu deţine permis de conducere şi era sub influenţa alcoolului. În timpul întocmirii actelor de constatare, la sediul Poliţiei s-a prezentat Sărdaru Antonio, care le-a oferit agenţilor de poliţie suma de 500 euro, pentru a nu i se întocmi dosar penal lui Moise, însă agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, Sărdaru fiind prins în flagrant, imediat după ce le-a dat banii poliţiştilor, de ofiţerii anticorupţie împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Sărdaru a fost reţinut pentru 24 de ore, apoi arestat preventiv.
Dosarul a fost analizat în camera preliminară, iar pe 20 februarie judecătorii au hotărât că poate începe procesul, constatând legalitatea probelor şi l-au plasat pe inculpat în arest la domiciliu, unde a stat până pe 17 martie, când a ajuns sub control judiciar.
Miercuri, 2 mai a.c., judecătorii au pronunţat sentinţa în dosar, întrucât inculpatul a recunoscut comiterea faptei şi a cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă. A fost condamnat la 1 an şi 6 luni cu suspendare şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii: „Condamnă inculpatul Sărdaru Antonio la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 3 ani şi 6 luni. (…) Inculpatul Sărdaru Antonio va presta pe parcursul termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 zile la Primăria Municipiului Craiova-Regia Autonomă de Administrarea Domeniului Public şi Fond Locativ sau la Serviciul Public de Asistenţă Medico-Socială Craiova, jud.Dolj, ce urmează să fie stabilită de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dolj. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Sărdaru Antonio perioada reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la 09.01.2018 la 17.03.2018. Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat”, se arată în hotărârea instanţei. Judecătorii au mai dispus confiscarea celor 500 de euro şi l-au obligat la 600 de lei cheltuieli judiciare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.