Cu Viitorul, Craiova îşi apără corect şansele, dar cu rezervele

0
75

Oficialii clubului din Bănie au anunţat că obiectivele principale în acest final de sezon sunt calificarea în finala Cupei României şi un succes în derby-ul cu FCSB

craiovaAcuzaţi de dinamovişti că „au stat capră” în faţa FCSB, cei de la Universitatea Craiova îşi impun să demonstreze contrariul în ultima etapă, când au meci cu echipa lui Reghecampf. „Avem două obiective în acest final de campionat: să batem FCSB şi să ne calificăm în finala Cupei României” a spus Marcel Popescu. FCSB este singura echipă din play-off căreia oltenii nu i-au luat niciun punct în meciurile directe din acest sezon. Pe reţelele de socializare, fanii îi îndeamnă pe cei de la Universitatea să nu mizeze pe cel mai bun „11” în meciul cu Viitorul, deoarece este cel mai puţin important din ultimele 3 rămase din acest sezon, dar şi prin prisma rivalităţii cu Dinamo şi FCSB, care ar profita de pe urma unui eşec al echipei lui Hagi. „Să jucăm cu rezervele meciul cu Viitorul, nu avem nicio rivalitate cu ei. Nu sacrificaţi obiectivele echipei pentru a apăra interesele altora!” sunt îndemnurile fanilor din Bănie.

Unii dintre suporterii olteni compară situaţia de acum cu cea din 2002, când un „Ion Oblemenco” arhiplin susţinea adversara Universităţii din ultima etapă, FC Naţional, pentru a lua titlul în detrimentul lui Dinamo. Dar cum Gigi Neţoiu era patron în Bănie şi deja aproape întreaga echipă a Craiovei semnase deja pentru Dinamo, alb-albaştrii câştigau acel meci cu 2-1 şi trimiteau titlul în „Groapă”, împotriva dorinţei celor 30.000 de olteni, care şi-au huiduit propria echipă.

Strategia juveţilor pentru ultimele două meciuri poate fi influenţată şi de jignirile cu care l-a „gratulat” Gigi Becali pe finanţatorul Craiovei, Mihai Rotaru, respectiv „jigodie”, „dobitoc”, „găină” sau „mârţoagă”, după ce clubul lui Becali fusese atacat într-un program de meci emis de suporteri. E greu de presupus că de această dată Gigi Becali va mai apela la „valiză” pentru a-i motiva pe olteni, deşi după eşecul cu Dinamo îşi exprima speranţa că Universitatea o va încurca pe Viitorul, deoarece „Craiova se luptă pentru locul 3”. Numai că după meciul CFR – Dinamo, programat sâmbătă, oltenii ar putea să nu mai aibă nici măcar şanse matematice la ultima treaptă a podiumului.

Rapid şi FC Naţional au pierdut titlul în Bănie

Înainte de FC Naţional, o altă echipă a pierdut un titlu în Bănie. În 1998, Rapidul venea la Craiova convinsă că Universitatea nu va opune o rezistenţă serioasă, deoarece juveţii îşi asigurau participarea în cupele europene dacă giuleştenii câştigau campionatul, fiindcă peste câteva zile cele două echipe jucau şi finala Cupa României. Atunci, Ştiinţa a fost ruptă-n două. O parte dintre alb-albaştri, în frunte cu Ionel Ganea, care reuşea o dublă, au jucat pentru Steaua, în timp ce restul erau mai „liniştiţi”, inclusiv Ionuţ Luţu, care a ratat şi un penalty. Paradoxal, Ganea avea să ajungă apoi chiar la Rapid, căreia îi „suflase” titlul, iar Luţu a jucat pentru Steaua. Rapidul pierdea titlul, în favoarea Stelei, dar câştiga apoi Cupa României, singura care a pierdut din toată „afacerea” fiind Universitatea Craiova, care a rămas şi fără Cupa României şi nici nu s-a calificat în cupele europene.

A fost scandal şi între Craiova şi Viitorul

Cu Viitorul, Craiova are o rivalitate sportivă doar la nivelul Academiilor de juniori. Astfel, în Liga Elitelor, Craiova, Dinamo şi Viitorul ocupă podiumul atât la undeer 17, cât şi la under 19. Totuşi, un conflict între olteni şi Viitorul a avut loc în meciul direct de la Ovidiu, în returul sezonului regulat. La final, Hagi l-a agresat pe căpitanul de atunci al Craiovei, Bogdan Vătăjelu, iar Rambe a intervenit, bruscându-l pe „Rege”, de aici iscându-se un scandal, în urma căruia suspendări de mai multe etape au primit Rambe, Râmniceanu şi Sorin Rădoi, ultimii de la echipa lui Hagi. Rambe şi Vătăjelu nu se mai regăsesc acum în lotul Ştiinţei.