Izvora? Nu!

0
82

După ce a marcat în precedentele două partide, fundaşul Craiovei a fost principalul artizan al eşecului de la Târgu Mureş, conturat în repriza secundă

Înaintea derby-ului de la Târgu Mureş, Gabi Balint se declara bucuros că întâlneşte o echipă care iese la joc, astfel încât băieţii săi pot avea mai multe spaţii pentru a se desfăşura. La final, antrenorul Craiovei probabil că era mulţumit că nu au ieşit la joc şi ceilalţi adversari, fiindcă alb-albaştri nu ar mai fi probabil pe un loc promovabil. Gazdele au fost periculoase din start, cu N’Doye îndoindu-l serios pe Brac, şut care a prefaţat deschiderea scorului. Amauri a fost la capătul centrării lui Voiculeţ şi portarul sârb nu a avut nici o şansă. Pusă de la început în faţa continuării complexului ASA, Craiova s-a dezmeticit şi a încercat să pună presiunea necesară egalării. Tonul l-a dat Pleşan, care a fost blocat la finalul unei faze pe stânga. La următorul atac, Ferfelea a găsit culoarul ideal pentru a-l lăsa pe căpitanul echipei singur cu Stăncioiu, iar traiectoria abordată a fost chiar printre picioarele portarului gazdelor. Egalul echitabil consemnat la pauză a fost dat uitării de o parte secundă în care ardelenii au fost irezistibili, iar oamenii lui Balint fără idei ofensive, dar mai ales complet defazaţi în apărare. Cu Voiculeţ prompt la serviciu, cu Bumba ţâşnind pe orice spaţiu liber, cu N’Doye ca un sfredel la mijloc şi cu tehnicul Hora mereu găsind soluţii „unu la unu”, ASA i-a nimicit pe craioveni, deposedându-i  de postura de lideri. Varga a fost previzibil, Curelea, singur în „menghina” stoperilor adverşi, Ganea – apatic, iar Ferfelea – fără energie pentru 90 de minute. Părăsită şi de căpitanul Pleşan, echipa lui Balint a fost debusolată, mai ales după ce stoperii au făcut erori impardonabile. O centrare din stânga a fost tratată doar cu privirea de Izvoranu, în condiţiile în care şi Pătraşcu a fost precedat de Verdeş, care nu a iertat. Cel care era „alintat” cu refrenul „Aleargă Bobi!” acum un deceniu pe „Ion Oblemenco” putea realiza dubla, dar a trimis peste poartă penalty-ul furnizat de mâna lui Pătraşcu. Asta se întâmpla însă la 3-1, fiindcă Izvoranu a avut doar soluţia henţului în faţa ofensivei furibunde a mureşenilor, iar N’Doye a fost mult mai precis decât Verdeş de la punctul cu var. Şi pentru ca umilinţa să fie totală şi ASA să marcheze cu toate liniile, fundaşul Hanca a demonstrat valenţe de fin tehnician la finalizarea din minutul 85. Craiova este singura echipă din play-off care nu reuşeşte să câştige contra noului lider, smulgându-i doar un egal, în turul sezonului regulat. La fel ca Stângă, Balint îşi stopează seria de 7 succese în Ardeal, tot în faţa unei contracandidate la promovare, iar Liga I nu mai este la fel de aproape după succesul Bistriţei, dar mai ales prin prisma evoluţiei modeste a alb-albaştrilor.

Balint: „Echipa a căzut după greşeala de la golul de 2-1”

La conferinţa de presă de la finalul partidei cu ASA Târgu Mureş, Gabi Balint a declarat: „Multe nu prea sunt de spus după un astfel de joc. Ştiam de la bun început că va fi un meci greu. Nu am început prea bine, dar am reuşit să echilibrăm situaţia pe tabelă în finalul reprizei. Păcat că am luat golul al doilea prea repede, în startul părţii secunde, pe o greşeală defensivă. Echipa a început să cadă din acel moment. Sperăm să ne luăm revanşa în faţa celor de la Târgu Mureş în retur, pe „Ion Oblemenco“. Trebuie să recunaştem că adversarul a fost mai bun astăzi. Sincer, mă aşteptam la mai mult de la băieţi“. Tehnicianul Universităţii a explicat schimbarea prematură a căpitanului, încă din minutul 56: „Pleşan a acuzat o durere la spate, după un contact în prima repriză. Mai mult, a primit şi un cartonaş galben. Iniţial doream să fac o schimbare defensivă, să-l introduc pe Adi Ionescu în locul lui. Dar am luat golul, aşa că l-am introdus pe Valskis“. Balint este convins că punctele pierdute vor fi recuperate în următoarele jocuri: „Lucrurile au mers foarte prost astăzi. Am primit o lecţie, trebuie să învăţăm din ea, dar totodată să o lăsăm în urmă. Le-am spus băieţilor că nu este un meci decisiv, mai sunt şapte jocuri. Ne aşteaptă şi miercuri un meci greu, în faţa celor de la Metalul Reşiţa, echipă rănită în orgoliu după ce a pierdut acasă. Unde trebuie să recuperăm punctele pierdute azi. Nu avem timp de lamentări“.

 

ASA Târgu Mureş – CS Universitatea Craiova      4-1

Au marcat: Amauri 13, Verdeş 49, N’Doye 68, Hanca 85 / Pleşan 44

Stadion: Trans-Sil, spectatori: 5.000

ASA: Stăncioiu 6 – Hanca 8, Vârtic 7, Bejan 7, Sepsi 7 – Ndoye (cpt.) 8 – Hora 7, Voiculeţ 7, Bumba 8, Amauri 7 (77 Buhăescu) 6 – Verdeş 7 (81 Huiban) 6.  Antrenor: Adrian Falub

Universitatea: Brac 5 – Ljubinkovic 5, Pătraşcu 4, Izvoranu 4, Vătăjelu 5 – Vandelanoitte 5 – Varga 5 (63 Sin) 5, Pleşan 7 (56 Valskis) 4, Ferfelea 6, Ganea 5 (72 Şerban) 5 – Curelea 5. Antrenor: Gabi Balint.

Au arbitrat: Adrian Cojocaru (Galaţi) – Vladimir Urzică (Pt. Neamţ), Marius Nicoară (Băile Herculane), Rezervă: Marius Chioran (Cluj Napoca).

Observatori: Ion Cristea (Bucureşti), Octavian Goga (Braşov)

 

Liga a II-a, seria a doua, play-off

ASA Tg. Mureş – CS Universitatea 4-1

Gloria Bistriţa  – FC Olt 2-1

Metalul Reşiţa – CSM Rm. Vâlcea 0-2

 

1. ASA Tg. Mureş       13        7          3          3          18-10   24

2. CS Universitatea     13        7          2          4          19-15   23

3. Gloria Bistriţa          13        5          5          3          14-12   20

4. CSM Rm. Vâlcea    13        4          4          5          13-14   16

5. Metalul Reşiţa         13        5          1          7          11-15   16

6. FC Olt Slatina         13        2          3          8          7-16     8

 

Etapa viitoare (miercuri, 7 mai): CS Universitatea – Metalul Reşiţa, FC Olt – CSM Rm. Vâlcea, Gloria Bistriţa – ASA Tg. Mureş.