Candidații alianței PSD – UNPR – PC, lansați la Craiova

0
73

Alianța electorala PSD – UNPR – PC și-a lansat, sâmbătă după-amiază, la Sala Polivalentă din Craiova, candidații pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. În mijlocul unei săli arhipline, au descins liderul PSD, premierul Victor Ponta, și al PC, Daniel Constantin, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, miniștrii Dan Șova (Transporturi), Constantin Niță (Economie) și Nicolae Bănicioiu (Sănătate).  Alături de aceștia s-au aflat Valeriu Zgonea (președintele Camerei Deputaților), Lia Olguța Vasilescu (primarul Craiovei), Ion Prioteasa (președintele Consiliului Județean Dolj) și Claudiu Manda, liderul PSD Dolj. Dintre candidații alianței la europarlamentare s-au aflat pe scenă Ecaterina Andronescu, Victor Boștinaru și Daciana Sârbu, soția premierului.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a avut numai cuvinte de laudă cu privire la organizația de la Dolj, pe care a calificat-o ca fiind una dintre cele mai „tari” din țară. „Nu știu ce făcurăți, dar iar sunteți cei mai tari din România. Vreau să vă spun că apreciez că sunteți o organizație atât de puternică, că ați rămas alături de PSD după 2004. În 2004, Băsescu a câștigat mințind, în 2009 a câștigat furând. Anul asta se termină cu Băsescu, iar Oltenia, Doljul vor fi în prima linie și vom câștiga”, a spus Victor Ponta, în aplauzele mulțimii de susținători, toți îmbrăcați în tricouri albe care aveau imprimat pe spate sloganul de campanie „Votez PSD – UNPR – PC”.

Liderul PSD a prezentat, prin antiteză, candidații alianței electorale PSD – UNPR – PC și cei ai PMP, la europarlamentarele din 25 mai. „Două lucruri vreau să vă rog: să vă gândiți că, pe 25 mai, trebuie să trimitem în Parlamentul European oameni care sunt mândri că sunt români, nu oameni care fac rău țării. Candidații noștri sunt buni români, oameni care ne vor face cinste. Mi-e rușine de un președinte care se maimuțărește cu Udrea, vreau să fiu mândru de dumneavoastră. Avem în politică femei pe care le iubim, care ne fac să fim mândri, femei precum Ecaterina Andronescu și Olguța (n.r. – Olguța Vasilescu). Vreau să vă rog să fiți alături de noi, cei care fac lucruri bune pentru România”, a declarat Victor Ponta.

Lia Olguța Vasilescu: „Oltenia trebuie să dea președintele României!”

Vicepreședintele național al PSD, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a reamintit pe scurt principalele realizări ale mandatului său și a promis obținerea celui mai mare scor pe țară la alegerile europarlamentare. „Acum doi ani am promis reabilitarea centrului și este în lucru, am promis că nu va rămâne o casă fără canalizare și avem kilometri de canalizare și apă, am promis un oraș mai verde, spitale reabilitate. Suntem la concurență cu Brașovul pentru a deveni primul oraș verde. Am promis locuințe și, luna aceasta, va demara și această investiție. Am promis stadionul și, în luna iunie, începem lucrările, fiind cea mai importantă investiție a Craiovei și a Guvernului Ponta. Vreau să vă mai fac o promisiune: Craiova va fi municipiul cu cel mai mare scor pentru PSD. Vreau să ne promiteți că de aici, din capitala Olteniei, vă veți anunța candidatura pentru președinție. Oltenia trebuie să dea președintele României și acesta va fi Victor Ponta”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Ion Prioteasa: „Pe 25 mai să fim la vot!”

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a ținut să remarce aspectul economic al prezenței premierului la Craiova, vorbind despre vizitele pe care acesta le-a făcut la fabricile de locomotive, avioane și de biscuiți. „Este o onoare deosebită să fiu azi împreună cu una din cele mai puternice organizații PSD. Ani de zile organizația de la Dolj a fost pe podium, așa cum va fi și pe 25 mai. Domnule președinte, ați efectuat azi o vizită cu profund caracter economic și ați văzut istețimea oltenească. Le-ați dat o mână de ajutor atât celor de la Softronic, cât și celor de la Avioane ca să poată să lucreze mai departe. Acest județ este unul din locurile unde s-au absorbit cel mai bine fondurile europene și unde s-au investit milioane de euro. Pe 25 mai să fim la vot și să păstrăm tradiția organizației doljene”, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Mircea Geoană: „De scorul nostru va depinde cine va conduce România”

Senatorul de Dăbuleni, Mircea Geoană, a avut un discurs mai degrabă de campanie prezidențială decât unul pentru europarlamentare, explicând că de scorul obținut pe 25 mai depinde și de la ce partid va fi viitorul președinte al României. „Pe 25 mai vom avea steagul României, steagul Europei în inima Olteniei, aici unde a început Vladimirescu, unde s-a înfiripat idealul României independente. Nu trebuie să ne facem că nu traversăm un moment de criză, avem la granițele noastre un conflict aproape deschis, o Rusie pe care o credeam îmblânzită, dar care revine agresivă. Vreau să vă rog, ca prieten și coleg, să nu considerați alegerile ca pe unele obișnuite, la care trimitem un număr cât mai mare de parlamentari. Sunt alegeri europrezidențiale, de scorul nostru va depinde cum și cine va conduce România pentru următorii zece ani de zile. Noi, PSD, vom da președintele României, vom câștiga alegerile”, a declarat senatorul Mircea Geoană.