S-a instituit carantina pentru Țăndărei

0
182

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat ieri noi măsuri prevăzute în Ordonanța Militară 7.

S-a instituit instituit carantina pentru localitatea Țăndărei. În aceste condiții, la fel ca și în cazul municipiului Suceava, este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru: transportul de marfă, indiferent de natura acesteia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației.

De asemenea, este permisă intrarea/ieșirea persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Consiliul Județean Ialomița, Primăria, Consiliul Local vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistență socială și aprovizionarea cu aliemnte de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa.