Mangia acuză gafele din apărare şi spune că nu pleacă. “Sorinaccio” îl apără

0
273

Fanii de pe “Ion Oblemenco”, mult mai puţini ca de obicei şi incredibil de puţini pentru o semifinală de Cupă, i-au cerut la final demisia lui Devis Mangia, după eşecul cu Viitorul, 1-2. Până şi galeria le-a strigat jucătorilor “Jucaţi fotbal!” E adevărat, Craiova a controlat jocul şi a pierdut pe două erori ale lui Acka, “ajutat” şi de indolenţa lui Fedele. Practic, Mangia nu a greşit echipa şi tactica, dar a “comis-o” cu schimbările.

După meci, Sorin Cârţu l-a apărat pe Mangia şi a spus că atitudinea publicului nu a fost una potrivită atât la adresa lui Gică Popescu, înjurat copios, dar şi a lui Nuno Rocha, huiduit de când a intrat în teren. Revărsarea aceasta de ură din tribune nu a adus nimic bun, pe acest fond venind şi golurile oaspeţilor.

Sunt două rezultate pe care nu le dorea nimeni. La modul în care s-au jucat meciurile, nici nu se anunțau. Ambele se puteau termina egal sau cu victoria noastră. Obiectivul la începutul sezonului au fost cupele europene. Faptul că s-au deschis aceste posiblități, să atacăm ambele trofee, e un bonus. Încercăm să le exploatăm. Mangia nu e sub presiune dacă nu ia titlul. Știți cum e tribuna, nemulțumită de rezultat. Fanii vin acolo să vadă victoria. Pe mine m-a surprins reacția lor față de intrarea pe teren a lui Nuno Rocha, când se știe clar că Fortes are un anumit grad de pregătire. Schimbarea s-a făcut pe o alegere tactică, pe faptul că nu mai putea să joace. Era singura posibilitate. Și publicul trebuie să înțeleagă anumite situații prin care trece echipa”, a declarat Cârţu la digisport.

“Eu îmi continuu lucrul meu, vreau doar să muncesc, restul întrebărilor sunt pentru cei din conducere. Presiunea va fi mare în continuare, dar persoanele cu calitate mare ies din presiune. Eu am înţeles cum e situaţia aici, trebuie să suporţi presiunea şi să transformi presiunea în aplauze. Dacă nu ai personalitatea pentru asta, mergi acasă“, a comentat Mangia la final. Despre cauza eşecului, italianul a spus: “Meciul a fost în control, nu am riscat nimic. Am făcut greşeli mari… Nu e posibil să faci asemenea greşeli aici. Două goluri din două greşeli mari. Nu vorbesc de jucători individual, dar e clar că avem probleme”.