CNSAS: Reverificarea lui Augustin Lazăr nu va duce la nimic

0
190

Germina Nagâţ, membru în Colegiul CNSAS şi fostă directoare a Departamentului pentru Investigaţii, a declarat pentru Europa Liberă că Augustin Lazăr – care va fi verificat din nou de CNSAS – a primit decizie de necolaborare cu Securitatea în 27 februarie, iar verificarea a fost riguroasă. Ea spune că reverificarea procurorului general nu va duce la nimic, întrucât categoria persoanelor care în exercitarea atribuţiilor de serviciu au încălcat drepturile omului nu mai există, a fost scoasă din lege. Nagâţ crede că ar trebui făcute verificări cu privire la toţi magistraţii care au activat şi în regimul comunist, inclusiv Norica Nicolai şi Monica Macovei.

”Am procesat la direcția investigații toată dosarele din problema justiției și nu am găsit nimic, nu are dosar de rețea (colaborator al Securității – n.r.), nu a fost găsit cu note informative. Nu poate fi pusă sub semnul întrebării acuratețea acelei verificări, a informațiilor și nici a procedurilor de verificare, s-au respectat toate prevederile la emiterea acelei adeverințe. Nu există date în arhive date cu privire la calitatea de colaborator sau lucrător al Securității, în sensul legii”, spune Germina Nagâț.
Reverificarea lui Lazăr are la bază cele două documente publicate de media apropiată puterii PSD-ALDE și ele provin din dosarul penal al dizidentului Iulius Filip, condamnat pentru ”acțiuni contra orânduirii socialiste”, articolul 166 din Codul Penal ceaușist. (Hotnews)