Zilele Bibliotecii Municipale „Petre Anghel” din Băilești

0
157

În perioada 7-12 aprilie, la Biblioteca Municipală „Petre Anghel” din Băilești se va desfășura o suită de manifestări dedicate împlinirii a 88 de ani de la înființarea instituției. Deschiderea oficială va avea loc luni, 7 aprilie, ora 10.00, când, în cadrul Clubului Seniorilor, vor fi comemorați actorul Amza Pellea (83 de ani de la naștere) și interpretul Gică Petrescu (99 de ani de la naștere) și va fi sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății.

Cea de-a XII-a ediție a Zilelor Bibliotecii va continua marți, 8 aprilie, cu lansarea cărții „Destine și fapte” semnată de Petre Gigea-Gorun, iar miercuri, 9 aprilie, cu vernisajul expoziției-concurs „Semne de carte” și expoziției de desene cu tema „Prietena mea, cartea”. Joi, 10 aprilie, ora 12.00, instituția băileșteană îl va avea invitat de onoare pe prof. univ. dr. Florea Firan, care va vorbi despre „Scriitori din Oltenia și Scrisul Românesc”, și va primi vizita elevilor de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din localitate, care vor prezenta un moment artistic.

Programul Zilelor Bibliotecii mai cuprinde participarea la Festivalul Internațional „Lada de zestre” de la Ghidici (11 aprilie), „Întâlnire interculturală româno-italiană” în prezentarea prof. Mara Chirițescu și un program literar-artistic susținut de copii din municipiul Calafat, coordonator fiind bibliotecar Marinela Carauleanu (12 aprilie).