Pe data de 7 martie 2024, ora 18, într-un cadru festiv, la Restaurantul Ellipse din cadrul Ramada Plaza Craiova va avea loc degustarea ”Ellipse Epicurean Journey”, format din 6 course-uri cu pairing de vin și desert creat de Chef Ciprian Nicolescu, în colaborare cu chef Roxana Dragnea, pentru acordarea Plachetei Auguste Escoffier International de către prestigiosul Ghid Escoffier al Industriei Ospitalității.
Anul acesta, Restaurantul Ellipse a fost nominalizat pentru acordarea Plachetei Auguste Escoffier International de către prestigiosul Ghid Escoffier al Industriei Ospitalității și care aduce în prim-plan echipa profesionistă a Hotelului. Procesul de vot transparent și riguros al inspectorilor francezia crescut notorietatea Ghidului pentru operatorii industriei, de-a lungul timpului constituind o măsură a evoluției pentru diverse categorii de profesioniști, cât și pentru structurile din cadrul Horeca.
După degustare și evaluare se va trece la ceremonia de decernare a Plachetei Auguste Escoffier International din partea distinsei Comisii din Franța compusă din inspectori din partea Ministère de l’Education Nationale , Ecole Hoteliere Notre Dame La Riche, Directeur pédagogique des Instituts Escoffier și Chefi cu stele Michelin.
AUGUSTE ESCOFFIER
Un mare om al timpului său, primul bucătar ofițer al Legiunii de Onoare, camarad și partener de afaceri al lui Cesar Ritz, Auguste Escoffier este cunoscut ca părintele bucătăriei moderne.
Cariera lui în domeniul culinar a fost una remarcabilă, fiind considerat regele bucătăriei internaționale, titlu care i-a fost acordat neoficial, de către Împăratul Wilhelm II: „Eu sunt Împăratul Germaniei, tu ești Împăratul Chefilor.”
Printre altele, Escoffier are și meritul de a fi modernizat bucătăria lui Carême a cărei exuberanță barocă nu mai corespundea gustului epocii lui.
Le guide culinaire, publicat de Escoffier în 1903 este și astăzi biblia oricărui mare chef.
Placheta Auguste Escoffier International
Ghidul AugustEscoffiereste un indicator pentru un restaurant cu potențial de a obține o stea Michelin sau o stea adițională.
Potrivit ghidului Escoffier, placheta se acordă după un singur criteriu:mâncarea din farfurie și nimic altceva. Însă această mâncare este analizată cu minuțiozitate și toate elementele sunt luate în considerare:calitatea ingredientelor folosite, stăpânirea aromelor, personalitatea și măiestria bucătarului, creativitatea, raportul calitate-preț și respectarea standardelor culinare și nu în ultimul rând consecvența între vizitele recenzorilor.
Inspectorii nu analizează amănunțit decorul interior, dar sunt atenți la aranjarea mesei sau la calitatea serviciilor atunci când acordă placheta – acestea sunt evaluate separat față de preparatele culinare.
Ghidul Escoffier, prin placheta pe care o oferă, nu vizitează doar restaurantele rafinate din întreaga lume. Ei sunt, de asemenea, în căutarea constantă a restaurantelor care oferă mâncăruri de înaltă calitate la prețuri accesibile.
Datorită acordării acestei distincții, inspectorii au remarcat creșterea numărului de restauratori dedicați oferirii de experiențe culinare autentice prin intermediul bucătăriei de calitate la prețuri accesibile în restaurante prietenoase.
Ghidul Escoffier recunoaște și varietatea alimentară locală de la bucătăria tradițională până la barurile de tapas, puburile și restaurantele de Hotel.