Teatrul „Colibri” și UNITER, alături în Campania Națională „Artiștii pentru artiști”

0
459

Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” se alătură și în 2019 teatrelor din România care susțin Campania Națională „Artiștii pentru artiști”, organizată de Uniunea Teatrală din România (UNITER), cu scop umanitar, prin care, în lunile martie şi aprilie, se strâng fonduri pentru artiștii de orice vârstă, din toată țara, care au probleme medicale și o sănătate precară. În cadrul campaniei, instituția craioveană va prezenta, pe data de 20 martie, de Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret, spectacolul „Puiul de Om din Cartea Junglei”, după Rudyard Kipling, încasările urmând să fie direcționate către Fondul de Solidaritate Teatrală. Ambasadorii campaniei sunt, în acest an, doi mari artiști, implicați în viața comunității teatrale – Emilia Popescu și Marius Manole –, iar îndemnul lor este „Alătură-te campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!”.

Pe 1 martie, UNITER a dat startul celei de-a XVIII-a ediții a campaniei sociale „Artiștii pentru artiști”, cu sprijinul instituțiilor de teatru din București și din țară. Prin această campanie, organizată în lunile martie şi aprilie, se strâng fonduri pentru artiștii de orice vârstă, din toată țara, care au probleme medicale și o sănătate precară. «E și luna când sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului în modul cel mai firesc cu putinţă: pe scenă, în sala de spectacol, în spatele scenei, pentru a oferi altor artişti încredere, căldură şi şansa la o viaţă mai bună. Sunt multe feluri de a fi activ și de a face ceva concret pentru această cauză. Și nu este vorba doar despre solidaritatea de breaslă! Este vorba, în primul rând, despre solidaritatea umană!», se precizează într-un comunicat de presă al UNITER.

Și de această dată, câteva zeci de instituții teatrale din București și din țară au programat spectacole pe tot parcursul lunii martie și aprilie, încasările din vânzarea de bilete urmând a fi direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală, RO40RZBR0000060007801286, deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei. «Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un ajutor concret. Pentru că există artiști care depind de fondurile colectate de UNITER în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, unii dintre ei neavând familie sau alt sprijin. Oameni care au nevoie urgentă de sprijin financiar!», se mai menționează în comunicat.

Sub semnul acestei campanii, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” va prezenta miercuri, 20 martie 2019, ora 10.30, de Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret, spectacolul „Puiul de Om din Cartea Junglei”, după Rudyard Kipling, scenariul, regia și scenografia Geo Dinescu și Marin Fagu, muzica și video proiecția Marin Fagu, pictură păpuși Mihai Birtu, pictură decoruri Iulia Goanță. „Este un spectacol vesel, un spectacol care vorbește despre iubire necondiționată, despre familie, un spectacol cu un mesaj frumos: să ne bucurăm de tot ce este în jurul nostru. Este iubirea necondiționată pe care ne-o dăruiesc animalele”, spune actrița Geo Dinescu, pe care publicul o va regăsi în distribuție alături de Marin Fagu, Emanuel Popescu și Robert Iovan. Biletele se pot procura de la Agenţia teatrului, de luni până sâmbătă, între orele 10.00-19.00, iar duminica, în intervalul 10.00-13.00. Preţ bilet: 5 lei.