Ştiinţa bate Gazul la Piteşti şi se califică în play-off

0
79

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 1-0

A marcat: Bancu 62

Piteşti, stadion: „Nicolae Dobrin”, spectatori: 5.000.

Universitatea: Calancea 7 – Dimitrov 7, Popov 7, Barthe 7, Briceag 7 (90 Petre) – Mateiu 7, Zlatinski  7 – Ivan 8, Băluţă 7 (76 Kelic), Bancu 8 – Fajic 6 (65 Măzărache) 6. Antrenor: Gigi Mulţescu.

Gaz Metan: Greab – Creţu, Trotovac, Zaharia, Rugasevic (76 Danci) – Bic, Tahar (66 Cristea) – Romeo (70 C. Petre), Eric, Buziuc – Sikorski. Antrenor: Cristi Pustai.

58bc7af395f9cfcb71260b2fOltenii s-au refugiat în fieful celui care a fost aproape să joace la Ştiinţa lui Oblemenco, Nicolae Dobrin, pentru meciul decisiv cu Gaz Metan. Un sezon spectaculos al Craiovei şi-a păstrat dramatismul până în ultima dispută, fiindcă trupa lui Mulţescu n-a fost capabilă să ia punctul izbăvitor din meciurile cu Botoşani, Steaua şi Dinamo. Gazul făcuse în 2017 mai multe puncte de la TAS decât pe teren şi era nevoită să bată Ştiinţa la Piteşti. Aproape jumătate din băieţii lui Pustai erau pe teren şi în 2011, la ultimul meci al Craiovei lui Mititelu în Liga I şi doreau să blocheze şi drumul actualei Universitatea spre Europa.

Galeria Craiovei s-a mutat de la peluză la tribuna a II-a, ca pe vremea Craiovei Maxima, ai cărei componenţi s-au aflat in corpore la oficială. Fanii au vrut astfel să fie mai aproape de favoriţi, de altfel toţi cei 5.000 de spectatori au fost de partea echipei lui Mulţescu, Gazul neavând vreun suporter care să o susţină spre play-off. Universitatea s-a decimat singură, prin trimiterea titularilor din tur, Acka, Madson, Nuno Rocha şi Kay, la echipa a doua, iar cel mai bun alb-albastru din meciul cu Dinamo, Gustavo, a fost suspendat. De partea cealaltă, Pustai nu l-a avut pe teren, tot din cauza cartonaşelor, pe Alex Muntean.

Craiova n-a jucat la egal şi a fost cea care a forţat în prima repriză golul care să-i aducă liniştea, însă cele 10 cornere n-au adus niciun pericol real pentru înaltul Greab. Bancu a avut singura ocazie a primei părţi, cu un şut din afara careului, deviat în corner de goal-keeper-ul Gazului.

Aflând la pauză rezultatele de la Cluj şi Severin, care îi dezavantajau, medieşenii au ieşit de la vestiare mai decişi să intre în play-off. Numai că lovitura au dat-o oltenii. Ivan a ratat incredibil din 6 metri cu capul, dar parcă a prefaţat golul de senzaţie al lui Bancu. Un şut fabulos în vinclu din afara careului a dus Ştiinţa în play-off, fiindcă tentativele medieşenilor din final, deşi au dat emoţii oltenilor, n-au reuşit să aducă nici măcar golul egalizator. Craiova se califică în Top 6 cu victorie, deşi avea nevoie doar de un punct, şi după aproape 20 de ani va juca în Europa.