Fără frică de echipa lui Mitică

0
103

Alb-albaştrii sunt încrezători că vor debuta cu dreptul în play-out, chiar dacă întâlnesc echipa al cărui preşedinte este Mitică Dragomir şi care a câştigat toate meciurile în 2016

Universitatea Craiova joacă duminică, de la ora 14, cu FC Voluntari în prima etapă din play-out. Directorul tehnic al oltenilor, Daniel Mogoşanu, este convins că echipa sa va debuta cu dreptul în campionatul locurilor 7-14, chiar dacă FC Voluntari este singura echipă din Liga I care a câştigat toate meciurile în 2016, două dintre ele în deplasare, iar celălalt împotriva Stelei. „Am convingerea că vom începe cu dreptul play-off-ul, deşi  Voluntariul a avut o perioadă extrem de bună de când s-a reluat campionatul, au câştigat toate meciurile şi vine la Craiova pe un fond de mare încredere. Sper să fim agresivi şi să ne câştigăm meciul. La ultima întâlnire cu FC Voluntari am pierdut pe nişte erori de arbitraj şi sper să nu se mai greşească la acest joc, iar rezultatul să fie decis strict de evoluţia echipelor. Obiectivul nostru pentru play-off este să câştigăm cât mai multe meciuri, pentru a nu avea emoţii în privinţa retrogradării. Presiune există, fiindcă reprezentăm Craiova şi aici se vrea tot timpul performanţă, dar trebuie să avem mare grijă, deoarece niciun meci nu va fi uşor în acest play-out” a spus Mogoşanu.

Vătăjelu: „Vreau mai mult să joc pe noul stadion al Craiovei decât să plec la Steaua”

În lipsa lui Iliev, căpitanul Craiovei va fi Bogdan Vătăjelu, care a declarat că mai speră încă să prindă lotul pentru Euro şi preferă să joace pe noua arenă din Bănie decât să se transfere la Steaua, după ce acum o lună spunea că ar fi un pas înainte o trecere la echipa campioană. „Urmează 14 finale pentru noi, va fi o perioadă grea, fiindcă există această presiune a luptei pentru evitarea retrogradării. Ne trebuie o victorie cu Voluntariul, pentru a avea un moral bun în perspectiva următoarelor meciuri. Programul ne ajută, trebuie să ne ajutăm şi noi. Un impediment pentru noi este starea terenului, care nu ne avantajează ţinând cont de stilul de joc pe care îl abordăm anul acesta. Puteam face mult mai mult în acest sezon, dar din păcate l-am ratat. Am pierdut intrarea în play-off la sfârşit de 2015, când am cedat ultimele trei meciuri. Chiar dacă este greu să prinzi naţionala din play-out, eu şi colegii mei luptăm pentru a arăta că merităm să fim convocaţi. Sincer, nu mă mai gândesc la transferul la Steaua, îmi doresc mai mult să joc pe noul stadion al Craiovei decât să plec la altă echipă” a spus Vătăjelu.

În meciul cu FC Voluntari, Daniel Mogoşanu nu va putea miza pe Mateiu şi Iliev, accidentaţi şi nici pe Băluţă, suspendat. În schimb, Acka a fost recuperat după accidentarea din meciul cu CFR Cluj şi va reveni în primul „11” şi Zlatinski. De partea cealaltă, Voluntariul nu-l va avea în teren pe Vlad Achim, suspendat, iar Bornescu este incert.

Măzărache şi compania, trimişi la lecţii de engleză

Până să transfere vreun jucător peste hotare, Universitatea Craiova încearcă să-şi înveţe jucătorii limbi străine. Clubul din Bănie a încheiat o colaborare cu International English School, iar în urma acestui parteneriat alb-albaştrii vor beneficia de cursuri de limba engleză. Conducerea pretinde că acest program este doar o parte componentă a unui proiect de dezvoltare a competenţelor jucătorilor Știinţei. International English School organizează de 18 ani cursuri de limbi străine,  profesorii instituţiei fiind bine pregătiţi, ei aplicând cele mai noi şi eficiente metode de predare.

 

Universitatea Craiova – FC Voluntari

Stadion: „Extensiv”, duminică, ora 14

Universitatea Craiova: Straton – Dumitraş, Acka, Kay, Vătăjelu – Ivan, Madson, Zlatinski, Bancu – Nuno Rocha, Măzărache. Antrenor: Daniel Mogoşanu. Rezerve: L. Popescu – Achim, Izvoranu, Herghelegiu, Ciocoteală, R. Petre, Burlacu.

FC Voluntari: Balauru – Alcenat, Novakovici, Ţâru, Barna – N. Grigore, Moke – L. Rus, H. Kone, L. Iorga – Ad. Bălan. Antrenor: Ionel Ganea. Rezerve: Calancea – Spahija, Maftei, Enceanu, Chitoşcă, Tudorie, Voduţ.