Noul prefect de Dolj, Nicolae Giugea, a fost instalat, ieri, în funcţie de secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Mihai Capră, care i-a mulţumit pentru “activitatea depusă” fostului reprezentant al Guvernului în teritoriu, Eugen Georgescu, prezent la ceremonie.
“Îi mulţumesc domnului Georgescu pentru activitatea depusă în calitate de prefect al judeţului Dolj. A avut un mandat dificil. Sunt convins că se va găsi pentru domnia sa o slujbă care să-i permită să-şi manifeste întreaga pregătire Eu nu am văzut persoană care să fi ieşit la pensie din funcţia de prefect. O compar cu meseria de antrenor şi vă reamintesc că sunt antrenori care au fost schimbaţi, chiar dacă nu au pierdut nici un meci. Vreau să îl felicit pe domnul Nicolae Giugea şi să îi urez mult succes în funcţia publică de prefect, care pentru dânsul nu e chiar nouă, dumnealui deţinând-o şi în perioada 2005-2007. Ne bazăm pe experienţa domniei sale şi sperăm să aibă parte de cât mai puţine situaţii de urgenţă, pentru că, din păcate, în ultima perioadă prefecţii au fost confruntaţi cu o multitudine de situaţii deosebite”, a spus Mihai Capră.
Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Eugen Georgescu, le-a mulţumit directorilor de instituţii deconcentrate, aflaţi în sala de videoconferinţe a Palatului Administrativ, pentru “încrederea acordată”. “Eu mi-am încheiat mandatul. Vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o. Am acţionat în temeiul legii, în numele legii şi pentru legalitate”, a spus acesta.
La rândul său, noul prefect de Dolj, Nicolae Giugea, a spus că locuitorii judeţului “merită mult mai mult decât s-a făcut până acum”. “Îl asigur pe domnul ministru că vom conduce în continuare cu bine proiectele care au fost demarate la nivelul judeţului şi vreau să vă spun că sunt conştient de faptul că judeţul nostru este unul dintre cele mai mari din România, iar problemele sunt mari şi trebuie rezolvate. Am convingerea că locuitorii judeţului Dolj merită mult mai mult decât s-a făcut până acum, în toată această perioadă de timp din 1989 încoace. Vom face tot ceea ce trebuie pentru ca cetăţenii judeţului Dolj să aibă acest statut de român mândru şi să nu uite că suntem olteni şi oltenii trebuie să aibă acel zâmbet caracteristic”, a declarat Nicolae Giugea.
Nicolae Giugea, prefect de Dolj: “Vreau să vă asigur de o bună colaborare a mea cu tot ceea ce înseamnă instituţii administrative, cu Consiliul Judeţean, cu primăriile şi consiliile locale. În ceea ce priveşte instituţiile deconcentrate, vă asigur că vor avea marea responsabilitate faţă de cetăţeni, pentru că şefii acestor instituţii nu sunt numai simpli ordonatori de credite, sunt responsabili în faţa celor care i-au numit în aceste funcţii. Vă asigur că vom avea o bună colaborare, la fel ca în perioada trecută, când am reprezentat Instituţia Prefectului, astfel încât să nu avem evenimente care să ne marcheze. Uşa prefectului va fi în permanenţă deschisă pentru oricine”.
felicitari un om deosebit l-am cunoscut personal poate in sfarsit va trimite la mM.A.I lucrurile necurate pe care le face berceanu ionisor un om care face de rusine politia de frontiera
Domnule Giugea, asteptam reactia domniei voastre neintarziata, in legatura cu terenurile fostilor proprietari pe care le administreaza cu o smecherie rar intalnita, SCDA Simnic, prin smecherul de serviciu, directorul Gavan. Asteptam sa constatati dumneavoastra si nu Inalta Curte de Casatie si Justitie sesizata cu recurs in interesul legii, nedreptatea singulara de altfel ca se face sub ” intentia nemaipomenit de bine directionata” de a pune pe picioare agricultura romaneasca pornind de la SCDA Simnic. Ne-am nascut acolo, am trait si muncit acolo si nu ne poate cineva pacali ca leaganul cercetarii romanesti salajuieste pe plaiurile copilariei adolescentei si maturitatii noastre.Suprafete destinate in continuare cercetarii ar trebui sa fie proportionale cu realizarii facute in zeci de ani de cercetare, dar nu cele pe care le indruga Gavan ci cele reale. De cat teren este nevoie , ce cercetari se fac acolo, ce calificare au cercetatorii si cati sunt, ce infrastructura si care este gradul de noutate din ultimi 20 de ani pe care Staiunea l-a adus ca un plus al dezvoltarii agriculturii romanesti, sunt intrebari la care vom fi ajutati sa raspundem de o comisie internationala pe probleme de agricultura pe care intentionam sa o platim si apoi sa recuperam banii de la statul roman. Vom sesiza forurile internationale si vom demasca in final intreaga smecherie pentru ca ne-am saturat.
Comments are closed.