Funeriu a primit de la profesori 10 perechi de papuci, să aibă „să plece şi să nu se mai întoarcă”

1
783

Cadrele didactice i-au oferit în dar ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, 10 perechi de papuci din plastic, să aibă “să plece şi să nu se mai întoarcă”, pâine şi covrigi, simbolizând masa “cea de toate zilele” a dascălilor din România, au precizat reprezentanţii sindicatelor.

Daniel Funeriu a mai primit de la profesori un pumn de monede, ca semn al nemulţumirii privind nivelul salariilor din sistem şi bugetul alocat Educaţiei, dar şi o Diplomă de Bacalaureat cu numele său, pe motiv că, spun sindicaliştii, nu şi-a echivalat studiile efectuate în străinătate.

Cadourile au fost aduse la ministerul Educaţiei ieri, în a treia zi a protestelor organizate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Miercuri, cadrele didactice au venit la minister purtând în piept, în loc de mărţişoare, fluturaşii de salariu pe care era scris “Sărăcie. Umilinţă. Dispreţ”.

Potrivit reprezentanţilor FSLI, diminuarea costului standard per elev pentru 2011 cu 22% faţă de anul trecut măsură va conduce la neacoperirea fondurilor destinate salariilor aferente acestui an.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat recent că bugetul de salarizare în sistem permite plata salariilor din învăţământ până la sfârşitul anului calendaristic 2011.

1 COMENTARIU

  1. Ce misto, profii nu mai sunt platiti, nu mai au chef de scoala, deci, noi, smecherii, suntem liberi ! Mersi, mai, funeriule !!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.