Muzeul Bucovina devine Muzeul Național al Bucovinei

0
155

Muzeul Bucovina devine astăzi oficial Muzeul Național al Bucovinei, prin aprobarea în ședința de Guvern a Hotărârii de schimbare a denumirii.

Succesul pentru obținerea statutului și denumirii de Muzeu Național se datorează, în primul rând, echipei manageriale a Muzeului Bucovinei și a parteneriatului puternic cu instituția Consiliului Județean, reprezentată de Gheorghe Fluture. Demersul inițiat de Consiliul Județean Suceava și susținut de către Ministerul Culturii reprezintă un pas de reconfirmare a titulaturii de muzeu de importanţă naţională, titulatură acordată prin Hotărârea de Guvern nr. 611 din 21 august 2019.

Eforturile Muzeului Național al Bucovinei reprezintă de 120 de ani un model de bune practici și un simbol în ceea ce privește contribuția avută la cercetarea, conservarea, restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural național. Garantez pe această cale că voi fi un susținător permanent al Muzeului Național al Bucovinei, care este un promotor al standardelor înalte în proiectele și programele muzeale pe care le onorează cu mare responsabilitate față de bucovineni și față de români”,  a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

ANA-MARIA PETOLESCU