Furnizor cheie al Apple – Foxconn – anunţă carantinizarea lucrătorilor săi pe fondul coronavirusului

0
193

Foxconn, unul dintre cei mai importanți furnizori Apple, își va pune în carantină lucrătorii timp de până la 2 săptămâni pe fondul temerilor coronavirusului.

Potrivit lui Bloomberg, firma a declarat că lucrătorii care se întorc din afara provinciei Henan – unde se află fabrica principală din Zhengzhou – vor fi puşi în carantină timp de 14 zile, în timp ce orice personal care se raportează la muncă şi care locuiește în provincia în sine va fi izolat timp de 7 zile.

Foxconn – cunoscut în China drept Hon Hai & Co – și-a confirmat deja intenția de a relua producția completă la 1 februarie. Dar decizia de a pune în carantină lucrătorii pe perioade îndelungate ar putea împiedica producția iPhone-ului Apple. Singura fabrica Zhengzhou de la Foxconn se crede că fabrică aproximativ jumătate din iPhone-urile lumii și chiar a creat un mini-oraș numit după dispozitive. Mai mulți alți furnizori cheie Apple au mai spus că își propun să reia producția completă săptămâna viitoare, inclusiv Quanta Computer, Inventec și LG Display.