„Şansa la iubire”, de Valentine’s Day, pentru Irina!

0
219

De Valentine‘s Day, pe 14 februarie, un gest de dragoste pentru Irina Cerăt-Naidin, elevă la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova, diagnosticată cu o tumoare malignă osoasă: un spectacol folcloric cu scop caritabil, intitulat „Şansa la iubire”, care va avea loc de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, fiind realizat cu sprijinul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. Irina (17 ani) a aflat, anul trecut, că are o formă gravă de cancer osos, manifestată printr-o tumoare canceroasă pe coloană. Tratamentul se poate realiza doar în Franţa, însă costurile procedurii sunt extrem de ridicate – 75.000 euro într-o primă fază, din costurile totale de 200.000 euro.

În cadrul spectacolului de la Casa de Cultură a Studenţilor vor interpreta soliştii de muzică populară Maria Ionescu Căpitănescu, Petrică Mîţu Stoian, Liliana Popa, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Cristian Bănăţeanu, Roberta Crintea, Ciri Mayer, Manuela Motocu, Liviu Dică, Aneta Şişu şi Răzvan Măgureanu. Accesul în sală se va face pe baza unui tichet de donaţie, în valoare de 20 şi 30 lei. Prezentatorii serii: Lorena Bărbuleanu şi Cristi Tănase.

Irina a plecat pe 21 noiembrie 2017 la tratament în Franţa, în oraşul Clermont-Ferrand, costurile iniţiale, de 75.000 euro, fiind achitate către spital. Continuarea tratamentului necesită, însă, alţi bani. «Momentan, Irina se află la tratament în Franţa, urmând să mai treacă prin două şedinţe de chimioterapie, iar apoi va avea loc intervenţia chirurgicală, însă are în continuare nevoie de ajutorul şi implicarea noastră! De aceea, vă aşteptăm la Casa de Cultură a Studenţilor Craiova, pentru a vă bucura de un spectacol folcloric, în scopul strângerii de fonduri. Împreună pentru Irina!», este mesajul transmis de organizatorii evenimentului.

«Nici nu ştiu câte zile în şir trec de când trăiesc asta, tot ce am aflat e că pierd ore bune din viaţa mea agonizând. Nimic bun… Acum trebuie să văd tot ceea ce trăiesc ca pe o nouă etapă. Una prin care trebuie să trec, să experimentez şi să merg mai departe. Una mai puţin blândă, dar cu mai multe lecţii de viaţă. Una care îţi deschide mintea. Descopăr că sufletul are puteri ascunse, puteri de a reconstrui tot ce este distrus. Distrus pentru că i-am permis. Învăţând că tot ce e greu ne face mai puternici. „Dă-i timp timpului!”», a scris, de curând, Irina, pe blogul său (www.irinanaidin.wordpress.com).

Orice sumă pe care o puteţi dona este un ajutor extrem de important pentru Irina Maria Cerăt-Naidin! Părinţii ei au deschis şi un cont la BRD, în care se pot face donaţii în bani: RO66BRDE441SV15372824410 (EUR) şi
RO70BRDE441SV15372744410 (LEI), titular Elena-Viorica Cerăt-Naidin. De asemenea, pentru donaţii puteţi trimite SMS la 8828 cu textul IRINA (2 euro).

***

«E greu… e aşa de greu când totul te copleşeşte şi tu trebuie să te ridici pe propriile puteri dintr-un dezastru, dintr-o tornadă. Greutatea te apasă. Sufletul nu mai poate. Mintea nu e nici ea prietenă cu raţiunea. Tu trebuie să le aşezi pe toate cap la cap. Trebuie să desfaci nodurile. Tu trebuie să ieşi din ape adânci cu capul la suprafaţă, să tragi o gură de aer şi să o iei de la capăt. Greu, dar nu imposibil. Trebuie să apelezi la putere. Chiar dacă îţi lipseşte, te chinui. Te chinui pentru a reveni cu picioarele pe pământ. Te chinui ca să vezi din nou răsăritul soarelui. Te chinui pentru viaţa ta». (www.irinanaidin.wordpress.com)