Patru craioveni sub control judiciar după o încăierare în centrul Craiovei

0
497

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 37 de ani, din Craiova, au fost plasaţi, sâmbătă, sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, după ce fuseseră reţinuţi 24 de ore, pentru implicare într-o încăierare petrecută marţi seară, în stradă, în plin centru al Craiovei. Cei patru s-au bătut cu un alt grup, format din trei bărbaţi, în altercaţie fiind folosite bâte, dar şi o sabie, din câte se pare un craiovean de 38 de ani ajungând la spital.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au anunţat că, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova în dosarul penal constituit ca urmare a altercaţiei ce a avut loc marţi seara pe strada „Popa Şapcă”, din Craiova, în apropierea Prefecturii Dolj, au fost identificaţi autorii, respectiv Felix Băscrăcea (30 de ani), Narcis Ionescu (37 de ani), Pompiliu Băscrăcea (37 de ani) şi Gabriel Prică (27 de ani), toţi din Craiova. Vineri dimineaţă au fost efectuate patru percheziţii domiciliare la imobilele în care locuiesc persoanele respective, fiind găsite şi ridicate mai multe obiecte despre care există suspiciunea că au fost folosite la comiterea faptei, respectiv bâte, cuţite şi o sabie. Din cercetările oamenilor legii s-a stabilit că marţi seara, în jurul orei 22.00, cei patru reţinuţi au ajuns în centrul oraşului cu două autoturisme şi s-au luat la bătaie cu un grup format din trei bărbaţi. În urma încăierării, Laurenţiu Ionuţ Boceanu, de 38 de ani, a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar maşina în care erau el şi amicii săi a fost avariată.

„După analizarea materialului probator, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cei patru au fost reţinuţi, vineri, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere emisă de procurorul de caz, fiind introduşi în Arestul IPJ Dolj”, a precizat agent principal Mihaela Gîrd, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj. Sâmbătă, cei patru au fost eliberaţi, fiind plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.