Mogoşanu: “S-a schimbat în bine atitudinea jucătorilor”

0
81

Directorul tehnic al Universităţii Craiova pretinde că echipa a înregistrat un upgrade faţă de mandatul lui Emil Săndoi

Directorul tehnic al Universităţii Craiova, Daniel Mogoşanu, a tras concluziile stagiilor de pregătire din Turcia, declarându-se mulţumit de modul cum au răspuns jucătorii la antrenamente şi cum au evoluat în meciurile amicale. “Sunt mulţumit de modul în care s-a pregătit şi a reacţionat la cerinţele mele echipa, chiar aş putea spune că am sesizat o schimbare pozitivă a grupului vis-a-vis de perioada anterioară, ceea ce mă bucură foarte mult. Aş prefera să le caracterizez stagiile sub altă formă, nu cea a rezultatelor, ci a conţinutului, calitatea jocului. Sunt foarte multe plusuri, există însă şi minusuri care trebuie remediate cât mai repede. Dar, în principiu, sunt foarte multe lucruri pozitive, ceea ce mă bucură. Sper ca în perioada scurtă pe care o mai avem până la începerea campionatului să remediem deficienţele şi să arătăm cât mai bine în prima etapă. Principalul câştig este grupul, pentru modul în care a acţionat la cerinţele mele. Am sesizat o schimbare mare în ceea ce priveşte percepţia asupra antrenamentelor, a jocului”.

Mogoşanu a ţinut să evidenţieze evoluţia echipei în meciul cu Slovan Bratislava, încheiat 0-0, remarcându-l pe Madson:  “În ultimul joc, cu Slovan Bratislava, echipa a arătat un joc solid, exact, cu multe aspecte pozitive, fără situaţii în care să ezităm. E adevărat că numărul ocaziilor nu a fost foarte mare, dar de la început până la sfârşit echipa a avut o cadenţă foarte bună. Există o schimbare majoră de atitudine vis-a-vis de antrenament şi de joc la tot grupul. Madson şi pe mine m-a impresionat prin travaliu şi seriozitate”.

Unica nemulţumire a lui Mogoşanu a fost legată de lotul restrâns avut la dispoziţie, în special după plecarea lui Vătăjelu, Ivan şi Mateiu la selecţionata divizionară: “Cred că am gestionat bine această perioadă, mai ales că trei dintre jucătorii de bază au fost la echipa naţională. Mă bucur pentru ei, dar mi-aş fi dorit să fie alături de noi să punem la punct detaliile de joc. Am avut la dispoziţie un grup restrâns numeric, pentru cele trei meciuri am avut la dispoziţie 12 jucători cu maturitate, restul fiind juniori din cadrul Centrului, care au şi evoluat în aceste meciuri”.

“Trebuie să câştigăm neapărat meciul cu Petrolul”

Despre stoperii care au avut probleme medicale, Popov şi Kay, Mogoşanu a precizat că s-au antrenat cu restul lotului, dar au fost protejaţi pentru a nu risca recidive în meciurile amicale: “Popov s-a antrenat la parametrii normali, însă nu are încă voie să intre în meciuri pentru a se evita contactul direct cu adversarii. Va reveni pe teren la finalul lunii februarie. Iar Kay, cu probleme medicale anterioare, încă nu a fost recuperat sută la sută. A apărut într-un singur joc timp de 70 de minute. De menţionat că după aceste două stagii nu există niciun accidentat, ceea ce este foarte important. E lucrul care bucură cel mai mult: nu e niciun accidentat, iar băieţii au continuitate în pregătire şi jocuri”.

Mogoşanu mizează pe Măzărache, atacantul pe care l-a avut sub comandă şi la echipa satelit: “Este un jucător cu o viteză extraordinară. Ne va ajuta mult. Mai sunt multe de pus la punct, este un tânăr care nu a evoluat până acum decât la nivelul ligii a treia. Dacă va învăţa anumite lucruri, Măzărache va fi un jucător de viitor”.

Cât despre juniorii promovaţi la echipa mare, Mogoşanu a precizat: “Au început să înţeleagă rigorile şi cerinţele Ligii 1. Sper ca într-o perioadă scurtă de timp unul sau doi dintre ei să facă pasul la echipa mare. Juniorii trebuie să muncească zi de zi, să fie serioşi şi să înmagazineze cât mai multe cunoştinţe. Ivan deja a făcut pasul spre echipa naţională, şi Burlacu are calităţi, dar va trebui să muncească mult mai mult pentru a veni rapid aproape de nivelul echipei”.

Pentru reluarea campionatului, staff-ul tehnic consideră că esenţială este victoria în meciul cu Petrolul: “Ne propunem să jucăm un fotbal cât mai bun, ofensiv şi agresiv. Este important primul joc de campionat, cu Petrolul, trebuie să-l câştigăm neapărat. Suntem adepţii politicii paşilor mărunţi, în care vrem să gestionăm bine fiecare zi, fiecare antrenament, astfel încât la ora meciului să fim în cea mai bună formă şi să câştigăm cele trei puncte. Avem 7 zile de antrenamente, vor reveni şi băieţii de la echipa naţională – Ivan, Mateiu şi Vătăjelu, iar împreună să punem la punct detaliile legate de organizarea jocului”.