Echipa care a realizat filmul fantasy „Ultimul Zburător” vine la cinema „Patria” din Craiova

0
103

Cu ocazia premierei la nivel naţional a filmului „Ultimul Zburător” – ce deschide trilogia fantasy „Promissum”, prima de acest gen realizată vreodată în România – la Craiova va avea loc, vineri seara, o vizionare specială. La eveniment și-au anunțat participarea atât actori, cât și echipa formată din regizorul Ovidiu Georgescu, scenaristul Mihai Mănescu, directorul de fotografie Dragoş Popescu, scenograful Octavian Iosif şi make-up artistul Ana Andrei.

„Ultimul Zburător” este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală „Promissum” şi distribuit în cinematografele din România de InterComFilm Distribution. Din distribuţie fac parte actorii Gabriel Duţu, Iulia Verdeş, Constantin Cojocaru, Constantin Cotimanis, Marius Bodochi şi George Ivaşcu.

„Toţi cei implicaţi în realizarea acestui film au fost fascinaţi de povestea lui: un mit clasic al culturii române, mitul Zburătorului, spus sub forma unui basm modern. Filmul este o frumoasă poveste de iubire care transcende timpul şi spaţiul, prezentând o lume fascinantă, demult uitată de o societate atât de cufundată în întunericul materialismului”, spun organizatorii.

„Ultimul Zburător” a fost selecţionat la cea de-a 32-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Fantastic de la Bruxelles (BIFFF), din Belgia, care se va desfăşura între 8 şi 20 aprilie a.c., unul dintre cele mai importante festivaluri de filme fantasy din Europa.

Evenimentul de la Craiova, de vineri, 7 februarie, la avea loc la cinematograful „Patria”, cu începere de la ora 19.00, și este organizat de Asociaţia „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, Consiliul Local și Primăria Municipiului Craiova, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi Asociaţia Culturală „Promissum”.